Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyire szennyezett az ólomtól a gödöllői ivóvíz?

2020-10-27 18:21:58

Elérhetővé váltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által készített, a lakossági ivóvíz ólomtartalmát felmérő projekt eredményei, amikből kiolvasható, hogy a csapvíz ólomtartalma miatti egészségkockázat milyen mértékű az 5 ezer fő feletti lakosságszámú településeken.

Az ide kattintva elérhető térképen – a település kiválasztásával – megtudható, hogy a lakóhelyén mekkora az ivóvízben előforduló ólom kockázata. Fontos, hogy egy adott épület, lakás kockázata eltérhet az épülettömbre becsült átlagos kockázattól, mivel egy régi építésű, magas kockázatúnak ítélt épülettömbön belül lehet új építésű épület (aminek a kockázata alacsony) és ennek a fordítottja is igaz lehet: egy új építésű épülettömbben is lehet néhány régen épült ház, amiknek a kockázata magas lehet. A kockázatot az is csökkenti, ha egy régi épületben a régi ólom vízvezetékeket már kicserélték. A térkép a 2011 után bekövetkezett változásokat nem jeleníti meg.

Gödöllőt böngészve megállapítható, hogy városunkban csupán három kockázati szint van jelen: nagyon alacsony (sötétzöld), alacsony (zöld) és közepes (sárga). Ez utóbbi főként az Alvégben (Faiskola tér környéke), az Isaszegi út mentén, illetve a városközpont szomszédságában lévő, a Körösfői, a Szilhát, a Bajcsy-Zsilinszky, a Kossuth Lajos és a Városmajor utcák által határolt tömbben lelhető fel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online