Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Országos középiskolai lista: három gödöllői tanoda a top ötvenben!

2020-10-18 12:43:42

Követve a korábban meghonosított gyakorlatot, a HVG nemrégiben közzétette a legjobb magyarországi középiskolák 100-as listáját. Ahogy az előző években, úgy idén is három fő szempont alapján áll össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

Az összesített eredmények figyelembevételével a Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a 26. helyet foglalja el, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium (TIG) a 39., míg a Gödöllői Református Líceum Gimnáziuma a 43. pozíciót tudhatja a magáénak.

A helyezéseket fél évtized távlatából vizsgálva, némi átrendeződés tapasztalható a helyi középfokú tanodák sikerességében. Akkor a TIG a 32. volt, a Premontrei Gimnázium a 49. helyen állt, a Református Líceum pedig a 66. helyen tanyázott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online