Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Merkely Béla: Gödöllőn közepesen növekvő a fertőzöttség tendenciája

2020-10-13 19:39:01

A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg mindannyiunk életét. Különösen igaz ez a második hullám kirobbanásakor kialakult helyzetre. Mindenki keresi a válaszokat az életét nagyban befolyásoló betegséggel kapcsolatban.

Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora elfogadta a Szövetségben a Gödöllőiekért Egyesület meghívását és előadást tartott a COVID-vírussal kapcsolatos aktualitásokról a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében. Az eseményt a helyszínen a járványügyi előírások betartása miatt korlátozott számú érdeklődő követhette figyelemmel.

Az előadás során a professzor – mások mellett – elmondta, hogy a járvány második hulláma erősebb, azért is, mert – mint fogalmazott – az elsőben túl jók voltunk. A vetített prezentációból arra is fény derült, hogy napjainkban Gödöllőn közepesen növekvő a fertőzöttség tendenciája, illetve az is elhangzott, hogy egy újabb, országos reprezentatív mintán végzendő tesztelés kevéssel a vakcina megjelenése előtt válhat ismét esedékessé, hogy megismerhetők legyenek az átfertőzöttségi arányok, amiből kiszámítható a hazai lakosság számára biztosítani szükséges oltás-mennyiség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online