Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire figyeljünk, mielőtt szerződünk egy munkaerő-kölcsönző céggel?

2020-10-13 17:42:22

A vállalatok – köztük a gödöllöiek – számára sok okból előnyös kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatni, mégis jellemzően akkor veszik fel a kapcsolatot egy munkaerő-kölcsönző céggel, amikor létszámproblémával küzdenek. Ekkor azonban felmerülhet a kérdés, hogy melyik munkaerő-kölcsönző céggel kössünk szerződést, illetve van-e bármilyen különbség az egyes szolgáltatók között. Ennek jártunk utána.

Mi a munkaerő-kölcsönzés, és hogyan zajlik a folyamat?
A munkaerő-kölcsönzés egy igen rugalmas foglalkoztatási forma, hiszen ha a cégünknek csak időszakosan van szüksége plusz munkaerőre, akkor is tudunk munkavállalót kölcsönözni, de akár hosszabb (legfeljebb 5 év) időtartamra szintén van lehetőség a kölcsönzésre.

A kölcsönzésnek alapvetően három résztvevője van, a kölcsönbeadó cég, a munkavállaló és a kölcsönbevevő cég. A kölcsönbeadó cég felkutatja a kölcsönbevevő cég számára az ideális jelölteket (jellemzően a kékgalléros szektobran), és felveszi őket a saját állományába azzal a céllal, hogy a kölcsönbevevő cégnél végezzenek munkát.

Ebből következik az is, az olyan terhek, mint a toborzás, a járulékok kifizetése, a bérszámfejtés, stb. mind a kölcsönbeadó céget terhelik. A kölcsönbevevő cég legfőbb feladata pedig meghatározni a munkavégzés helyét és idejét, kiadni a szabadságot, valamint ellenőrizni az elvégzett munka minőségét.


A megbízható munkaerő-kölcsönző cég ismérvei

Mivel a munkaerő-kölcsönzési szolgáltatások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek számos előnyük miatt, ezért a piac is reagál a megnőtt keresletre, vagyis időnként újabb munkaerő-kölcsönző cégek jelennek meg a piacon. Azonban ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, szükséges néhány dolognak utánanézni a leendő partnerünkkel kapcsolatban, hogy valóban pozitív legyen az együttműködés.

Elsősorban érdemes ellenőrizni, hogy a kölcsönző cég nyilvántartásba lett-e véve az illetékes munkaügyi központnál. Ugyanis egy kölcsönző cég kizárólag engedéllyel adhat bérbe munkavállalókat, és ezt minden esetben kötelezően jelentenie kell a hatóságok felé.

Másodsorban ajánlott egy pillantást vetni az adott vállalat referenciáira, hiszen a referenciák és az interneten megjelenő pozitív visszajelzések egyaránt azt mutatják, hogy az adott szolgáltatóval valószínűleg mi is maradéktalanul elégedettek leszünk.

Továbbá javasolt a kölcsönző cég adósbesorolását is ellenőrizni, hogy szerepel-e a cég a köztartozásmentes adatbázisban.
Az együttműködés megkezdése után van lehetőség elkérni a kölcsönzött munkavállalók bejelentését igazoló dokumentum, valamint a munkaszerződésük másolatát egyaránt.

Amennyiben Ön egy valóban korrekt és megbízható munkaerő-kölcsönző céget keres, vegye fel a kapcsolatot a Beraman Hungary munkatársaival!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online