Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Otthon is lehet élmény egy mozifilm? Persze!

2020-09-19 11:22:27

A mozizás kora lejárt, mondják sokan. Mégis a mai napig is aránylag sokan járnak moziba, sokan megnézik a premier vagy a premier előtti vetítéseket. Persze, megvan annak a feelingje, ha egy szép lányt elhívsz moziba, és ott a félhomályban csattan el az első csók. Ugyanakkor egyre többen gondolják úgy, hogy jobb ezt is hazavinni, otthon összebújva mozizni egyet.

A streaming szolgáltatók korában nem ritka, hogy egy-egy ilyen cég saját filmet készít, melyet moziban be sem mutatnak. Részben ezért is válik a sima mozi egyre nagyobb konkurenciájává a házimozi. Ráadásul a technológia fejlődése is elősegíti az egyre kompaktabb, multifunkciós megoldások elterjedését.

Otthon mégis csak kényelmesebb, nem?
Már említettem, hogy egy összebújós mozizásnál azért nem sok romantikusabb, léleksimogató dolog van az életben. Ráadásul megvan annak a kényelme is, hogy nem kell megosztanunk az élményt sok idegen emberrel.

További előny, hogy akkor állítjuk meg (vagy tekerjük vissza) a filmet, amikor mi szeretnénk. Így nem kell semmiről sem lemaradnunk egy gyors pisilés vagy egy kis popcorn pótlás esetén. És akkor már a moziszékek kényelmetlenségéről ne is beszéljünk! Minden alkalommal úgy ülök bele a moziszékekbe, hogy: „de jó kényelmes”. És sajnos mindig ugyanaz a vége: „de elültem a fenekem”. Otthon nincs ilyen gond, több opció is van – például – fotel, kanapé, ágy.


Nézzek 2 óráig egy laptopképernyőt?

Dehogyis! Több lehetőség is van már arra, hogy ne egy laptop monitorját kelljen bámulni órákig, hiába azon játszod le a filmet. A már említett streaming szolgáltatók az egyik opció, mellyel közvetlenül a TV-n tudod megnézni, amit szeretnél. Emellett a számítógéped is összekötheted pl. HDMI kábellel, így amit a laptop lejátszik, az látszik a TV képernyőjén. De ott van az USB csatlakozási lehetőség, például: a pendrive, vagy bizonyos esetekben a memóriakártyás megoldás is.

A sort pedig a csúcskészülékek vezetik, vagyis az innovatív, kompakt, hordozható projektorok. Az Anker cégcsoport otthoni mozi élményt nyújtó Nebula projektorjait a Moon Store webáruházában érheted el.

Oké, de mi a helyzet a hanggal?
A fent említett kompakt projektorok beépített sztereó hangszórókkal rendelkeznek (külön zenehallgatásra is tökéletesek), de vannak komolyabb megoldások is. Persze, mint mindenre, úgy a hangzásra is rá lehet költeni egy vagyont, akkor talán olyan lesz, mint a moziban. Ettől függetlenül már elég jó ár/érték arányú házimozi hangfalszettek érhetőek el akár az interneten böngészve is.

Ha valakinek komoly igénye van egy 5.1-es, vagy 7.1-es rendszerre, akkor bizony egy dologgal számolnia kell. Csak akkor fog igazán jó hangzást eredményezni, ha valóban 5.1, 7.1 hangkeveréssel van ellátva a lejátszott film. Amennyiben sima sztereó hangkeverés történt, azt is ki tudja küldeni több hangfalra a lejátszó, azonban ez nem lesz az igazi, sajnálom.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online