Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elmaradnak a további gólyatáborok és a tanévnyitó a gödöllői egyetemen

2020-09-03 10:37:14

A gödöllői központú Szent István Egyetem intézkedéseinek részét képezi a további gólyatáborok, illetve a tanévnyitó ünnepségek teljes elmaradása, az előadások tekintetében a teljes távoktatásra történő átállás, illetve a külföldről érkező hallgatók beköltözés előtti – 72 órán belül, Magyarországon elkészített – kötelezően felmutatandó, kettő darab negatív COVID-19 tesztjének bemutatása.

A Szent István Egyetem elkészítette a járványügyi készültséget kezelő intézkedési tervét, melyet a helyzet változására való tekintettel folyamatosan aktualizálni fog. Az intézmény megbízott rektora, Prof. Dr. Gyuricza Csaba (képen) az egyetemi közösség egészségének és biztonságának védelme érdekében a 2020. szeptember 7-re meghirdetett központi tanévnyitó ünnepséget lemondta az egyetem valamennyi campusán: Gödöllőn, Kaposváron, Gyöngyösön, Keszthelyen és Budán. Az egyetem vezetőjének döntése értelmében a gólyatáborok szintén elmaradnak minden helyszínen.

Az egyetem a fokozódó vírushelyzetre való tekintettel szigorú intézkedéseket hozott az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető koronavírus-járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, az egyetemi közösség egészségének és életének megóvása érdekében. Az egyetem épületeit, rendezvényeit, tanóráit csak kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja a személyi higiénia betartásával, valamint az orrot és szájat takaró maszk (esetleg sál, kendő) viselésével, továbbá kiemelten fontos a megfelelő fizikai távolság megtartása is.

Az egyetem létesítményeiben a közös használatú zárt tereken (például: büfé, folyosó, WC) a maszk használata kötelező, a védőtávolság megtartása esetén is. Az intézmény fokozottan ügyel az oktatási, sport, könyvtári, levéltári létesítmények tisztaságára, megfelelő kézfertőtlenítő-, virucid hatású felületfertőtlenítő- és takarítószerek használatára, a gyakran érintett felületek rendszeres fertőtlenítésére. Emellett zárt térben az esetleges kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet fordít a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre.


Az oktatással kapcsolatban az egyetem vezetése azt a döntést hozta, hogy az oktatók előadást kizárólag online tarthatnak, a személyes jelenlétet igénylő gyakorlatokat pedig kisebb csoportokban fogják megszervezni. A jelenléti tanórák úgy kerülnek megszervezésre, hogy a tanterem kapacitásának figyelembevételével lehetőség szerint a 1,5 méteres védőtávolság betartható legyen. A tanórákon és gyakorlatokon a 1,5 méteres védőtávolság megtartása és a maszk (esetleg sál, kendő) viselése kötelező.

Az oktatás mellett kiemelt jelentőségű az egészség megőrzését célzó intézkedések, jogszabályok, kiadott útmutatások betartása a kollégiumokban lakó hallgatók esetében. A kollégiumokba kizárólag egészséges, koronavírus-megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy léphet be. Külföldi hallgatóknak kötelező a 72 órán belül Magyarországon elvégzett, 2 negatív COVID-19 teszt bemutatása. Beköltözésnél a kollégiumok munkatársai felmérik a fertőzöttség kockázatát egyrészt kérdőív kitöltésével, másrészt rendszeres nonkontakt testhőméréssel. Forrás: SZIE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online