Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A slider úszók alkalmazásában rejlő előnyök

2020-08-12 13:10:07

A finomszerelékes, azon belül is az úszós horgászmódszereket jól ismerőknek bizony nem kell bemutatnunk a slider úszókat. Praktikus és egészen eredményes kelléknek számítanak, amik a jól megkomponált felszereléssel együtt sok hallal ajándékozhatnak meg minket.
A cikk keretei között a slider úszós módszer lényegét és hasznosságát igyekszünk kiemelni. Ki fogunk térni a várható halakra, illetve a módszer által kínált fontosabb előnyökre is. Gödöllői pecások, figyelem!

Pontosan miként is festenek a slider úszók?

A slider úszók használatával együtt járó módszert sliderezésként is szokás emlegetni. A módszer kulcsa pedig értelemszerűen az úszóban, annak a felépítésében és a karakterében keresendő.
Merthogy a slider úszó egy kifejezetten csekély önsúllyal bíró csúszó úszó, ha egyszerűen akarunk fogalmazni. Fontos tudni vele kapcsolatban, hogy az úszó önsúlyát nem tudjuk változtatni. A slider úszót egy speciális adapterbe kell illesztenünk ahhoz, hogy a zsinórra fűzzük.

A Damil.hu-nál kapható slider úszók a finomszerelékes horgászok körében népszerű és kedvelt eszközöknek számítanak. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a legtöbb gyártó kínálatában egyaránt fellelhetjük őket.


Milyen hasznunk származhat a slider úszók alkalmazásából?

A slider úszók használatának az egyik legfontosabb előnye, hogy tűpontosan dobhatunk a segítségükkel. Vagyis az általunk finomra hangolt végszerelék pontosan azon a helyen landolhat, ahová az etetésünket igyekeztünk koncentrálni.

Ráadásul, a slider úszót egészen könnyű leheletfinomra beállítani, így gyorsan és látványosan jelezheti a kapásokat a számunkra. Vagyis akkor sem fogunk lemaradni egy-egy érdeklődő halról, hogyha a pikkelyesek nincsenek éppenséggel a legnagyobb étvágyuknál.
További előny még a slider úszókkal kapcsolatban, hogy nem gabalyodnak és nem okoznak gubancot a zsinóron. Vagyis: gondtalanul használhatjuk őket, koncentrálva a horgászat örömére.

Milyen halakra számíthatunk a slider úszós horgász módszert alkalmazva?

A slider úszós horgászat főként a békéshalas horgászmódszerek kedvelőinél jöhet számításba. Habár folyóvízen is bátran alkalmazhatjuk, leginkább az állóvizeken tudjuk kihozni belőle a legtöbbet. Természetesen az első számú célhal a ponty, az amur vagy a keszegfélék.

Fontos még hozzátenni plusz infóként, hogy a slider úszós horgász módszerrel legfeljebb a közepes távolságok elérését célozhatjuk meg. Tehát, egy harminc- vagy negyvenméteres dobás kivitelezésére még bátran vállalkozhatunk, felette viszont már nehézkes lesz elérni bármit is.

A slider úszó viszont közepes távon precíz horgászatot tesz lehetővé, ennek köszönhetően kifejezetten eredményes megoldás. Ha a halak odaállnak az etetésünkre, akkor nem fogunk unatkozni, és kellemes kikapcsolódásra számíthatunk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online