Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tündérház és manólak készítés házilag

2020-07-19 18:19:33

Télen a hideg, nyáron a meleg elől szoktunk bemenekülni a lakásba, amit vagy felfűtünk, vagy megpróbálunk a kívánt hőfokra lehűteni. És ha már beszorultunk a kellemes klímájú lakásba, ideje egy kis varázslatot csempészni magunk köré, hogy elüssük az időt, míg újra jól esik majd kimozdulni – akár Gödöllőn is.

Legyen tél vagy nyár, az időjárás nem mindig kedvez a szabadtéri programoknak. Beltéri időtöltéshez pedig valami nyugis fejlesztő tevékenység ajánlott, mint a kézműveskedés. A legegyszerűbb kétkezi munkákkal, meglepő módon még a házimunkával is örök élményeket gyűjthettek, mivel az egyszerűen megtanulható tevékenységekkel azonnal látható eredménye lesz a közös munkának. Vagyis: ez a legsokoldalúbb fejlesztő tevékenység, amellett, hogy hasznos is, csak jól kell tudni eladni.

Készítsetek – például – varázslatos tündérkertet, vagy fiúsabb verzióban manólakot egy egyszerű cserépből, vagy egy törött kancsóból, kaspóból, ami csodás otthont nyújthat unikornisoknak, törpéknek vagy tündéreknek is!

Fantáziaország felépül

Az igazán élethű mini kerthez moha, vagy páfrány szükséges. Ezt a legtöbb parkban, vagy egy erdei kirándulás alkalmával is beszerezhetitek, de természetesen virágboltban is kapható. Telepítsétek egy cserépnyi földbe a vízigényes növénykét. Amint az alap megvan, nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat!

Rakhattok rá előzőleg csillámporral meghintett terméseket, útközben talált, apró kavicsokat, bármit, amivel ki tudjátok díszíteni a környezetét. Ültethettek kisebb növényeket is a földbe, majd jöhet bele egy apró házikó. Ezt készen is megvásárolhatjátok, de akár építőkockákból is készíthettek egyet kedvetek szerint. Erre rajzolhattok különféle ábrákat vagy titkosírással készült varázsigéket is. Tündéres matricát vagy nyomdát is használhattok a díszítésére. Sőt, még változatos méretű üveggolyókat, vagy színes köveket is be lehet csempészni a még varázslatosabb hatás érdekében.


Megérkeznek tündérvilág kis lakói

Meríthettek ihletet tündéres, vagy törpés mesekönyvek illusztrációiból, használhattok Playmobil, Djeco vagy Interplay tündérfigurákat díszítésül, hogy élettelivé tegyétek a kompozíciót, amit aztán napról-napra át lehet rendezni, mindig új elképzelést és apró kiegészítőket belevinni. A türelem és a kreativitás nem zárja ki egymást. Attól függően milyen korosztállyal és nemű gyerekkel kezdtél neki a mutatványnak, bármit elkészíthettek, amit csak szeretnétek. Ha hozzávalókat kerestek, nézzetek fel a KreatívJáték.hu oldalára. Sok apró játékfigurának kereshettek új lakóhelyet.

Vigyázzatok a kis kaspóra, csinosítgassátok, mert ha olyan szépre sikerül, amilyennek közösen megálmodtátok, valamikor talán igazi tündérek vagy törpék fognak beleköltözni. Csak győzzétek kivárni. És használjatok elegendő csillámport, annak egy tündér sem tud ellenállni. És ahol tündérek vannak, bizony törpékből sincs hiány.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online