Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi számít ideális hőmérsékletnek az otthonunkban?

2020-07-17 18:43:47

Milyen tartományban érdemes tartanunk az otthonunk hőmérsékletét annak érdekében, hogy az a hosszú távú egészségünk fenntartását támogassa? Ezt a kérdést válaszoljuk meg a cikk keretei között, kitérve egyéb fontos tényezőkre is.
Merthogy, a hőmérséklet mellett a páratartalom szintjének legalább akkora fontossága van, úgyhogy a cikkben megmutatjuk a vele kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

Optimális esetben hány fok legyen az otthoni hőmérséklet?

Az otthonunkban uralkodó hőmérséklet alsó határa 18, a legmagasabb értéke pedig legfeljebb 23 fok legyen. A 18 foknál alacsonyabb hőmérséklet ugyanis a penészgombák megjelenésének kedvez, a 23 fok feletti hőmérséklet pedig túlzottan nagy eltérést jelentene a kinti viszonyokhoz képest, megterhelve ezáltal a szervezetet.

Természetesen, az aktuálisan a lakásban uralkodó hőmérséklet attól is függ, hogy éppenséggel otthon tartózkodunk-e. Hogyha huzamosabb ideig vagyunk távol, akkor a fűtést nyugodtan lecsavarhatjuk 15-16 fok köré.
Aktív tevékenységet folytatva, házimunkát végezve a 20 fok körüli levegő is ideális lehet, a tanulás vagy a pihenés mellé pedig feljebb lehet tekerni a fűtést egészen 23 fokig.

Amennyiben a fűtés korszerűsítését tervezed otthonodban, nézz körül a Webkazánnál kapható elektromos fütőeszközök között, a cég kínálatában biztosan megtalálod azt a készüléket, illetve kiegészítőt, amit keresel!


Amit a fűtés kapcsán mindenképp érdemes figyelembe venni

Fontos tudni, hogy az egyes helyiségek javasolt hőmérséklete között is lehet eltérés. A fürdőszobában a komfortérzetünk miatt például vágyunk a melegebb levegőre, a hálószobában viszont célszerű kissé lecsavarni a fűtést, mert hűvösebb levegőnél jobban alszunk.

A szervezet kímélése végett arra mindenképp törekedni kell, hogy az egyes helyiségek levegője között egy-két foknál ne legyen nagyobb eltérés. Ami pedig még ennél is fontosabb, az a rendszeres szellőztetés.
Naponta két vagy három alkalommal nyissuk ki az ablakokat, hogy az elhasznált benti levegő helyett friss légáramlatok érkezzenek a lakásba.

A páratartalom szintjére is figyeljünk oda

A hőmérséklet folyamatos monitorozása mellett annak is kiemelt figyelmet kell szentelnünk, hogy a lakásban uralkodó páratartalom a megfelelő tartományban legyen. Vagyis be kell szereznünk a mérőeszközt, a páratartalom szintjét pedig 50-60% között kell tartanunk.

Az ideális páratartalom fenntartása végett pedig szintén fontos lesz a rendszeres szellőztetés. Hogyha ez sem vezet tartós eredményre, akkor a párásító, illetve párátlanító készülék beszerzése lesz indokolt.
Előbbi értelemszerűen a szélsőségesen párátlan, utóbbi pedig a túlzottan párás körülmények esetén jelenthet hosszú távú megoldást. Kifejezetten hasznos kelléknek minősülnek tehát, amelyek működtetése ráadásul borzasztó egyszerű is.

Kis helyen is elférnek, miközben bármiféle zaj nélkül, megbízhatóan teszik a dolgukat, ideális páratartalmat teremtve az otthonunkban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online