Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Formálódik a Karácsony-Gémesi összefogási tengely

2020-07-04 16:39:35

Nem sokkal azelőtt, hogy a parlamenti képviselők július 3-án – 133 igen (68,6%) és 61 nem szavazattal (31,4%) – elfogadták az ország 2021-es költségvetését, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere (kép előterében) közös sajtótájékoztatót tartott több településvezetővel a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtti Széchenyi téren.

Az eseményen részt vett és elmondta gondolatatit Gémesi György, városunk első embere is, aki megalakulása (1990) óta elnöke a lebontott gödöllői városháza címére bejegyzett Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ).
- Az önkormányzatok működési mozgástere évről évre folyamatosan csökken. Az az állítás, hogy 2021-ben az önkormányzatok több forrással rendelkeznek, mint 2020-ban, nem igaz. Hiába lesz több 2021-ben 119 milliárd forinttal az önkormányzatok állami támogatása, a különféle elvonások miatt az összeg visszakerül az államhoz. Olyannyira, hogy az önkormányzatokat terhelő egyenleg alsó hangon akár 100 milliárd forint is lehet. Ezt az állapotot kell túlélnie az önkormányzati rendszernek a koronavírus-járvány után, ami önmagában is rengeteg többletköltséget eredményezett az önkormányzatoknak – fogalmazott a képen jobbra látható Gémesi György.


Karácsony Gergely – mások mellett – kiemelte, egyértelmű célja az ország jövő évi költségvetésének, hogy tönkretegye az önkormányzatiságot, áttételesen azt, hogy az emberek megválaszthassák, ki és hogyan irányítsa településüket. Karácsony szerint a kormánnyal szembeni harcban felértékelődött az önkormányzati érdekképviselet szerepe, ezért bejelentette: javaslatot tesz a fővárosi közgyűlésnek, hogy Budapest lépjen be a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe, és erre buzdít minden szabad települést. Fotó forrása: facebook

Kapcsolódó cikk: Ha az emberek áldozatot vállalnak, akkor ezt a gazdagabb önkormányzatoknak is meg kell tenniük!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online