Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Koltay Gábor kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

2020-06-27 19:52:05

Ebben az évben Koltay Gábor rendező érdemelte ki a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést június 27-én, Gödöllőn, a Testőrlaktanya (Várkapitányi lak) felújított épületében vehette át az építészmérnöki diplomával is rendelkező, 70. születésnapját februárban ünnepelt művész.

A számos színházi rendezésével, valamint játék- és dokumentumfilmjével kitűnt, szakmai és állami kitüntető címekkel büszkélkedő Koltay Gábor több alkotását – köszönhetően a Magyar Szabadság Napja alsóparki előadásainak – testközelből is láthatták a gödöllőiek. 

A Koltay Gábort is az alapító kuratóriumi tagok sorában tudó Magyar Szabadság Napja Alapítvány által 2000-ben életre hívott Magyar Szabadságért Díjjal olyan személyek, közösségek munkásságát ismerik el, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek hazánk függetlenségéért, demokratikus fejlődéséért, illetve a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.
A mostani díjazott a 21. személy, aki – a Kormorán együttest (2002) és a Kaláka zenekart (2017), mint közösséget nem számítva – kiérdemelte a szovjet csapatok 1991. június 19-i kivonulása okán az ország függetlensége visszanyerésének emlékére létrehozott kitüntetést. A díjátadó kulturális programját Varga Miklós fellépése jelentette.

A Magyar Szabadság Napja idei, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozások miatt kevésbé nagyszabású gödöllői eseménysorozata a város főterére meghirdetett
„piknikkel” folytatódott és zárult. Fotó: Gödöllői Hírek archívum


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online