Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szada csatlakozna a gödöllői kistérségi társuláshoz

2020-05-05 10:17:18

Január 22-én a gödöllői Királyi váró épületében tartotta meg tisztújító közgyűlését a 13 évvel ezelőtt 13 település részvételével életre hívott Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. Nem volt meglepő, hogy a tagtelepülések delegáltjai Gémesi Györgyöt választották meg elnöknek

A társulás által vállalt alapfeladatok közé elsősorban a területfejlesztés, a közbiztonság, a közoktatási szakszolgálati (nevelési tanácsadás és logopédia) és az egészségügyi teendők koordinálása, az esélyegyenlőségi programok megvalósítása, a turisztikai célok összehangolása, valamint a sport és szabadidő programok szervezése tartozik.

A társulásnak jelenleg 9 település (Gödöllő, Csömör, Dány, Isaszeg, Kerepes, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok) a tagja, amelyek össz-lakosságszáma valamivel több mint 80 ezer fő. Jövő év januárjától újabb nagyközség csatlakozhat a társuláshoz, miután Pintér Lajos, Szada tavaly októberben megválasztott polgármestere a minap határozatot hozott arról, hogy a Gödöllő szomszédságában található település részt kíván venni a Gémesi György által vezetett szervezet munkájában. A felvételi kérelmet a társulási tanácsnak kell jóváhagynia.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online