Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új autóra is szán közpénzt Gödöllő polgármestere a veszélyhelyzet idején

2020-05-05 18:02:33

Törekedve a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása érdekében elrendelt veszélyhelyzeti korlátozások betartására, májusban is korlátozott példányszámban, illetve digitálisan olvasható a Gödöllői Hírek magazin Helyi Polgár melléklettel kiegészített második – ide kattintva elérhető – közös száma.

Gondolatébresztő ízelítő a tartalomból:
• Előre bejelentették sok városi alkalmazottnak is, hogy idén nem lesz jutalom. A szükséghelyzet idején a város vezetése szinte csak önmagán nem spórol. A polgármester új terepjáró autót vesz, erre 5 millió forintot biztosít. A Testőrlaktanyába soron kívül gyorsan betervez 80 darab széket mintegy 4,5 millió forint értékben, arra hivatkozva, hogy valamikor, egyszer majd lesznek rendezvények, amihez kell a darabonként 55-60 ezer forintos szék.  Az autó- és székvásárlást már az év elején, a költségvetés felelős és hosszan tartó elkészítésénél is figyelembe lehetett volna venni, de Gémesi inkább a válság alatt lépte meg a nem létfontosságú beszerzéseket.

• A helyzet azonban nagyot fordult azzal, amikor a kormánypártok által támogatott, független képviselőjelöltek 6 egyéni körzetben tudtak nyerni Gödöllőn, míg az Új Kezdet pártelnökével is fémjelzett lokálpatrióta klubos jelöltek csupán 4 körzetben diadalmaskodtak. Az önkormányzatban egyfajta patthelyzet alakult ki, de ami ennél is fontosabb: Gémesi komoly, nagy támogatottságú és erős városi ellenzéket kapott, amely teljesen új helyzetet teremtett. Alakulata gyakorlatilag elveszítette a választásokat, még ha ő a polgármesteri székét meg is tarthatta. Ez a második, kijózanító pofon már számára is bizonyíték volt, hogy Új Kezdet nevű politikai kalandja komoly kudarc, és egyre kínosabb a megítélése szempontjából. Ezzel magyarázható, hogy február 26-án lemondott pártelnöki tisztségéről, hogy ezzel is minimalizálja támadási felületeit.


Azt ajánljuk, hogy töltsék le, lapozgassák, olvassák, esetleg nyomtassák ki az újságot! Ha szükségét érzik, véleményezzék törekvéseinket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online