Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új autóra is szán közpénzt Gödöllő polgármestere a veszélyhelyzet idején

2020-05-05 18:02:33

Törekedve a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása érdekében elrendelt veszélyhelyzeti korlátozások betartására, májusban is korlátozott példányszámban, illetve digitálisan olvasható a Gödöllői Hírek magazin Helyi Polgár melléklettel kiegészített második – ide kattintva elérhető – közös száma.

Gondolatébresztő ízelítő a tartalomból:
• Előre bejelentették sok városi alkalmazottnak is, hogy idén nem lesz jutalom. A szükséghelyzet idején a város vezetése szinte csak önmagán nem spórol. A polgármester új terepjáró autót vesz, erre 5 millió forintot biztosít. A Testőrlaktanyába soron kívül gyorsan betervez 80 darab széket mintegy 4,5 millió forint értékben, arra hivatkozva, hogy valamikor, egyszer majd lesznek rendezvények, amihez kell a darabonként 55-60 ezer forintos szék.  Az autó- és székvásárlást már az év elején, a költségvetés felelős és hosszan tartó elkészítésénél is figyelembe lehetett volna venni, de Gémesi inkább a válság alatt lépte meg a nem létfontosságú beszerzéseket.

• A helyzet azonban nagyot fordult azzal, amikor a kormánypártok által támogatott, független képviselőjelöltek 6 egyéni körzetben tudtak nyerni Gödöllőn, míg az Új Kezdet pártelnökével is fémjelzett lokálpatrióta klubos jelöltek csupán 4 körzetben diadalmaskodtak. Az önkormányzatban egyfajta patthelyzet alakult ki, de ami ennél is fontosabb: Gémesi komoly, nagy támogatottságú és erős városi ellenzéket kapott, amely teljesen új helyzetet teremtett. Alakulata gyakorlatilag elveszítette a választásokat, még ha ő a polgármesteri székét meg is tarthatta. Ez a második, kijózanító pofon már számára is bizonyíték volt, hogy Új Kezdet nevű politikai kalandja komoly kudarc, és egyre kínosabb a megítélése szempontjából. Ezzel magyarázható, hogy február 26-án lemondott pártelnöki tisztségéről, hogy ezzel is minimalizálja támadási felületeit.


Azt ajánljuk, hogy töltsék le, lapozgassák, olvassák, esetleg nyomtassák ki az újságot! Ha szükségét érzik, véleményezzék törekvéseinket.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online