Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Második helyezett gödöllői problémamegoldó diákok

2020-05-02 10:25:49

A tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a GimiMore csapata hetedik alkalommal szervezte meg az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyt (OKPV) tanulmányi versenyt, aminek döntőjét – a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva – online bonyolították le a szervezők.

Az OKPV történetében először fordult elő, hogy a diákoknak egy közelmúltban történt esetet kellett feldolgozniuk a végső megmérettetésen. A korábbi évekhez hasonlóan, a csapatok az esettanulmányt a döntő előtti napokban – ezúttal 120 órával előbb ─ kapták meg. Az idei téma Magyarország második világháborús hadba lépésének problematikája volt, aminek során Horthy Miklós kormányzónak kellett tanácsot adni a kassai bombázást követő percekben. A csapatoknak a lehetőségeket, valamint az erősségeket, gyengeségeket mérlegelve számszerű adatok és hiteles, korabeli források felhasználásával kellett az általuk legjobb és legvédhetőbb álláspontot bemutatniuk.

A négykörös verseny két online és regionális fordulójából 32 csapat jutott tovább az április 23-án és 24-én megrendezett döntőbe. A prezentációkat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai pontozással állították fel a verseny helyezettjeinek sorrendjét.
Idén is nagyszerű nyeremények vártak a legjobbakra: a győztes csapat egy négynapos koppenhágai utat kapott ajándékba, míg a második helyezett csapat tagjai egy-egy e-book olvasót,  a harmadik helyezettek pedig könyvutalványból és szabadulószoba belépőből álló csomagot vihettek haza.

A versenyen második helyet ért el a Gödöllői Török Ignác Gimnázium Nyertesek elnevezésű, Gergely Mátyás, Szerencsi Márk és Litkei Róbert alkotta, 11. d osztályos csapata. Az első helyet a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákcsapata szerezte meg, í harmadik pozícióban pedig a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium formációja zárta a szellemi megmérettetést.

A döntő szakmai zsűrijét Csapodi Zoltán, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának az igazgatója, Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnökhelyettese, Strohmayer János, közgazdász, az Egon Zehnder budapesti irodájának a vezetője és Takács József, a Telenor Hungary controlling igazgatója alkották. Forrás: BRD Communications


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online