Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő 115 millió forintos gépjárműadójáról „mond le” a védekezési alap javára

2020-04-04 14:35:18

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az április 4-én, a délelőtti órákban kezdődött kormányinfón közzétette, hogy milyen további intézkedéseket vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása, illetve a járvány várható negatív gazdasági hatásainak mérséklése érdekében.

A miniszter – többek között – elmondta, hogy a közös teherviselést szolgáló járvány elleni védekezési alapba – a bankok (55 milliárd forint) és a multinacionális kereskedelmi cégek (36 milliárd forint) befizetései mellett – bevonják a párttámogatások ötven százalékát (1,2 milliárd forint), valamint a gépjárműadó önkormányzatoknál maradó részét is (34 milliárd forint).

Ez utóbbi tétel Gödöllő esetében, a város idei, február 13-án elfogadott költségvetése alapján 115 millió forintos mértékű közpénzt jelent. Ha abból indulunk ki, hogy település biztonságos működtetése prioritást élvez, akkor ez az összeg a fejlesztési célú, mindent egybevetve, 2,54 milliárd forintban meghatározott előirányzatot csökkentheti, aminek legdrágább tervezett eleme a Szabadság tér 6. szám alatti városháza – sokak szerint ebben a helyzetben felesleges és indokolatlan – átépítésére és bővítésére szánt tétel.

Gulyás Gergely bejelentését követően nem sokkal – reagálva Gémesi György március végi tévényilatkozatának alább látható és hallható mondataira – a következő bejegyzés jelent meg a Fidesz Gödöllői Szervezetének közösségi oldalán:


A kormány mai bejelentése egyértelmű.
Közös tehervállalást vár el a koronavírus-járvány miatt kialakult válság kezelése érdekében. A kormány megteszi a magáét, jelentős forrásokat csoportosított már át, azonban az önkormányzatokra is szükség van.
Itt az ideje, hogy Gémesi György lemondjon hivatalának felesleges bővítéséről. Felszólítjuk, hogy ne az önkormányzati dolgozóktól, óvónőktől és bölcsődei dolgozóktól vegye el a pénzt, ne plusz lakossági adóterheken törje a fejét, hanem a csak első ütemben több mint 700 milliós hivatali bővítéséről mondjon le. Gémesi Györgytől elvárjuk, hogy viselkedjen felelős vezető módjára!



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online