Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyivel szolgálhatná a járványügyi védekezést a gödöllői önkormányzati tiszteletdíjak folyósításának felfüggesztése?

2020-04-03 10:47:40

Létezik olyan magyarországi település, ahol a polgármester – élve a veszélyhelyzetben ráruházott jogkörrel – áprilistól felfüggesztette a képviselőtestület tagjainak és a külsős bizottsági tagoknak járó tiszteletdíjak folyósítását a járványveszély elrendelésének idejére. A főállású településvezető és helyettese azt vállalták, hogy a képviselői tiszteletdíjjal megegyező összeget minden hónapban befizetik egy alapítványi számlára. Indoklásként az hangzott el, hogy a képviselői felelősség a járványveszély idején megszűnt, a képviselők és a bizottsági tagok hatáskörét és a feladatait a polgármester egy személyben gyakorolja, a felelősség teljes mértékben a városvezetőé, a képviselők ebben nem osztoznak.

A Régió Plusz TV Górcső alatt Gödöllő című műsorában a fentiekkel összefüggésbe hozható kérdésre Bárdy Péter (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) alpolgármester azt válaszolta, hogy a koronavírus-fertőzés okozta veszélyhelyzetben adományozás céljából nyitott gödöllői számlára (Raiffeisen Bank: 12001008-00155330-05900005) bárki tehet anyagi felajánlást, így a képviselők is. Ugyanerre a felvetésre Kolozs Csaba önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP/Szövetség Gödöllőért) úgy reagált: ha a polgármester úr kéri, 1-2 havi tiszteletdíjukról bizonyára lemondanának a kormánypárti színekben mandátumot szerzett képviselőcsoport tagjai.

Nézzük, milyen mértékű anyagi vonzata lenne havi szinten, ha felfüggesztenék a gödöllői önkormányzati képviselők (12 fő) és a külsős bizottsági tagok (32 fő) tiszteletdíjának folyósítását! A 12 képviselő (a havi illetménnyel rendelkező polgármestert és a két alpolgármestert nem számítva) közül 7 fő kap bruttó 170 ezer forintot (1.190.000 forint), míg 5 fő bruttó 90 ezer forintra tarthat igényt (450.000 forint). A 32 külsős bizottsági tag (bruttó 45 ezer forint/fő/hónap) 1.440.000 forintot „hagyna” a közkasszában havi szinten. Mindent egybevetve: járulékok nélkül, havonta 3.080.000 forinttal lehetne növelni a koronavírus-járvány terjedésének lassítására tett intézkedések anyagi fedezetét Gödöllőn. Ráadásul, ennek az összegnek a gyarapításához a havi, bruttó 797.736 forintos illetménnyel rendelkező polgármester, valamint az egyaránt 700-700 ezer forintos havi, bruttó illetményre jogosult két alpolgármester is hozzájárulhatna.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online