Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erősen korbácsolják az indulatokat Gémesi György döntései

2020-03-18 13:49:52

Városunk polgármestere, Gémesi György az utóbbi napokban a koronavírus veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedéseivel és a közösségi oldalán tett megnyilvánulásaival – finoman szólva is – megosztotta a helyi közbeszédet, alaposan felkorbácsolta a kedélyeket.

Ha időrendi sorrendben haladunk, talán azzal kell kezdeni, nem sokkal azt követően, hogy izraeli utazásából (aminek repülőjegyét saját bevallása szerint maga fizette) hazatért, március 6-a és 8-a között oroszlánrészt vállalt a nőnapi ajándékkosár című, a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében mintegy 4 ezres össznézőszám jelenlétében lezajlott műsorsorozatban, aminek kapcsán – szintén saját bevallása szerint – legalább 300 hölgynek adott puszit. Mint hozzátette: többet nem tudott…

Mindössze három nap telt el, és jött a kormányrendelet, amiben szigorításokat vezettek be a koronavírus-járvány csoportos terjedésének meggátolása érdekében. Az óvodák és a bölcsődék bezárása ekkor még nem tartozott a polgármesterek hatáskörébe, viszont Gödöllő első embere március 14-én délelőtt, nem megvárva a délutáni fejleményeket, kategorikusan kijelentette: a gödöllői óvodák és bölcsődék nem zárnak be. Március 16-án Gémesi György megváltoztatta véleményét, és március 17-től rendkívüli szünetet rendelt el Gödöllő összes óvodájában és bölcsődéjében.

A gödöllői polgármester többeket felbosszantó ténykedése ezzel nem ért véget, hiszen egyelőre nem csatlakozott azon kollégái táborába, akik – fontosnak tartva a személyes érintkezések korlátozását – a játszóterek bezárásáról döntöttek. Gémesi azzal érvelt, hogy az eszközök virucid szerrel történő vírusmentesítése után minimalizálható a fertőzés veszélye, és azon nézetének is hangot adott, hogy a gyerekeket nem a szobában kell tartani, hanem a napsugáron, hiszen a jó levegő sosem árt.

Nem tudni, hogy mi lesz a polgármester következő olyan döntése vagy véleménye, ami megosztja a helyi közvélekedést, annyi azonban már most látszik, hogy a helyzet uralása nem könnyű feladat. Még egy olyan rutinos településvezetőnek sem, mint a közel három évtizede regnáló Gémesi György.
Tetszik vagy nem, most olyan napokat élünk, amikor nagyobb súllyal esik latba a felelősség, a felelős döntések meghozatala. Most emberéletekről lehet szó, és nem csupán arról, hogy – például – melyik cég nyerje a városháza épületének átépítésére és bővítésére kiírt közbeszerzést, és markolja fel a város idei költségvetésében erre a célra elkülönített 700 millió forintot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online