Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bezárhatják a gödöllői óvodákat és bölcsődéket

2020-03-14 15:33:05

Gémesi György polgármester tájékoztatására hivatkozva, az alábbi részleteket tartalmazó információ jelent meg március 14-én, a kora délutáni órákban a koronavírus-fertőzés csoportos elterjedésének meggátolása érdekében hozott aktuális intézkedésekről a város honlapján:

• A gödöllői óvodák és bölcsődék nem zárnak be, mivel erről az operatív törzs nem rendelkezett, és jelenleg az általuk kiadottakat kell követni. (A vonatkozó kormányrendelet szerint az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el. Mivel a polgármester és a képviselőtestületek döntéseit a jegyző hajtja végre, ilyen döntést nem hozhatnak a polgármesterek.)
Azok a szülők, akik nem szeretnék bölcsődébe vagy óvodába járatni gyermeküket a következő időszakban, nyilatkozat ellenben ezt megtehetik. Az étkezést ebben az esetben is biztosítani fogják a gyerekek számára.
Frissítés: az operatív törzs 15 órakor kezdődött tájékoztatóján elhangzott, hogy módosítják a kormányrendeletet, és a települések dönthetnek a bölcsődék és az óvodák bezárásáról.

• Jelenleg a közétkeztetés kérdését kell megoldani, hogy a gyerekek annak ellenére hozzájussanak az ételhez, hogy nem mennek iskolába. Ezért a  Kalória Nonprofit Kft. munkatársai felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, és azoknak a gyerekeknek a részére, akik igénylik az étkezést, meg fogják oldani a hozzáférést.


• A városi közművelődési intézmények, így a könyvtár, a múzeum, és a Művészetek Háza egyelőre nyitva tart, de a kapacitás függvényében korlátozásokra kell készülni. Aki nem egészséges, attól azt kérik, kerülje az intézmények látogatását!

• További kérés, hogy a 65 év feletti korosztály, ha lehet, ne mozduljon ki otthonról. A március 16-án kezdődő hét folyamán az önkormányzat önkéntes szolgálat létrehozását tervezi, amelynek tagjai segítséget nyújtanak a számukra.

Fontos adalék!
Nem sokkal 18 óra előtt érkezett a hír, hogy az önkormányzati hatáskörbe utalt lehetőség ellenére nem zárnak be a gödöllői óvodák és bölcsődék, de szülői nyilatkozattal megerősített kérésre a gyerekek otthon maradhatnak. Azoknak, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését munkájuk miatt, biztosítják az óvodai és bölcsődei ellátást. Jövő héten az illetékesek látni fogják, hányan igénylik gyermekük ellátását és annak függvényében döntenek a továbbiakról.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online