Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kitüntetik a közel 20 éve „lefokozott” Kecskés Józsefet

2020-03-04 13:13:44

A 2020-as esztendőben sem szenved csorbát az a hagyomány, miszerint: két személy és egy közösség kapja meg a helyi önkormányzat által huszonhárom éve alapított Gödöllő Városért díjat. A település második legrangosabb kitüntetéséhez díszoklevél, Világfa-kisplasztika, valamint pénzjutalom jár. A magányszemélyek egyaránt 200-200 ezer forintnak örülhetnek, a közösség pedig 400 ezer forintot tudhat a magáénak.

Az előzetesen meghirdetett felhívásban rögzített határidőig három személyre és egyetlen közösségre érkezett jelölés. Közülük – a kulturális, ifjúsági és nemzetközi kapcsolatok bizottságának indítványa alapján – szavazták meg a helyi képviselőtestület tagjai az idei díjazottakat. Lássuk, hogy a 2019. december 12-én lezajlott zárt ülésen kikre esett a döntéshozók választása:

Kecskés József, aki 1979 és 2002 januárja között a Petőfi Sándor Művelődési Központ igazgatója, majd ezt követően néhány évig szakmai igazgató-helyettese volt. Emlékezetes, hogy a gödöllői kulturális élet országosan is ismert és elismert alakjának igazgatói tisztségéből pályázat kiírásával történt „lefokozása” miatt tüntetést szerveztek az időközben lebontott városháza épülete előtti téren.
Hazánk európai uniós elnökségi időszakának gödöllői eseményei miatt csak 2011 novemberében ünnepelték meg az intézmény 30. születésnapját, ahol a magát „mindenesnek” tituláló Kecskés József is megosztotta gondolatait.

Czédly Mónika
a D’Elia Szalon tulajdonosa, aki Erzsébet királyné ruháinak rekonstrukciójával egyre nagyobb hazai és nemzetközi hírnévre tesz szert. Az elmúlt években tizennégy ruhaköltemény hiteles másolatát készítette el, amihez kiemelkedő szakmai tudását alapos történelmi és ruhatörténeti kutatásokkal egészítette ki.

GlaxoSmithKline Biologicals Kft. gödöllői vakcinagyár szakmai közössége
, amely 2003 óta működik Gödöllőn, a Táncsics Mihály úton. A gazdasági társaság egy tudásközpontú, világszerte forgalmazott egészségügyi termékeket gyártó vállalat, amely innovatív gyógyszerek, vakcinák és vény nélkül kapható termékek segítségével javít az emberek életminőségén. Szakmai kiemelkedésükön túlmenően nemrégiben zártak le egy 18 milliárd forintos fejlesztést, ami által Gödöllőn 100 új munkahely létesült a városban.

A Gödöllő Városért díjat a március 15-i nemzeti ünnep gödöllői rendezvényén adják át. Az esemény 16 órakor kezdődik a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében. A délelőtti megemlékezés részletei ide kattintva olvashatók.

A díjátadó a kialakult koronavírus-vészhelyzet és az ezzel kapcsolatosan hozott kormányzati intézkedések miatt ELMARAD! A díjat az előzetes terv szerint augusztus 20-án adják át!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online