Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László bizakodó, hogy nem eszik olyan forrón a kását

2020-03-03 10:07:03

Február 26-án Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Vécsey Lászlót, a Pest megyei 6. számú, gödöllői központú országgyűlési választókerület parlamenti képviselőjét, egyben a Fidesz választókerületi elnökét. A személyes találkozón történtek közérdekű részleteiről a honatyát kérdeztük.

- Képviselő úr! Közösségi oldalán tett bejegyzésében az szerepel, hogy jó hangulatú, konstruktív megbeszélést tartottak, ami során egyeztettek a választókerületünket érintő fejlesztésekről is. Vannak ezzel kapcsolatos, akár települési szintre lebontható konkrétumok?
- Miniszterelnök úrral főként átfogó fejlesztési stratégiákról egyeztettünk, mint térségünk közúti közlekedési gondjainak megoldása, a kastélyprogram lehetőségei, a köznevelési intézményeink kapacitáshiánya, a Hungaroring körül szükséges fejlesztések. Munkatársainak azonban természetesen átadtam egy feljegyzést a települési szintű részletezéssel, amire a későbbiekben majd visszatérünk.

-  Nem sokkal több mint két év múlva parlamenti választást rendeznek hazánkban. A mostani megbeszélés folyamán a következő két év teendőire fókuszáltak, vagy netán a következő, 2026-ig tartó választási ciklusra vonatkozó elképzelések is szóba kerültek?

- Országgyűlési képviselőként és választókerületi elnökként az előttünk álló két év közvetlen tennivalói nagyon fontosak, erre miniszterelnök úrral nagy hangsúlyt fektettünk. A stratégiai tervezés viszont soha nem igazodik a választási ciklusokhoz, ezért a 2021-2028-as uniós költségvetési periódusra vonatkozó tervek és lehetőségek magától értetődően terítéken voltak.


- Gondolom, értesült arról, hogy a fővárosi közgyűlés tagjainak többsége a minap nem támogatta a XVI. kerületi polgármester 1,1 milliárd forintos költségvetési módosító indítványát, ami az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötését célzó projekt további tervezési munkáihoz lett volna szükséges. Egyes vélemények szerint ezzel a hosszú évekkel ezelőtt megálmodott beruházás megvalósítása kikerülhet a 2021-2028-as európai uniós költségvetési ciklusból, ami akár újabb 10 éves csúszást jelenthet. Mi erről a véleménye? Mint több érintett település (Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród, Gödöllő) parlamenti képviselője, tervez-e közbenjárni a kérdésben?

- Pár órával a miniszterelnöki találkozó után jutott el hozzám ez a hír. Még tájékozódni fogok a részletekről, de az bizonyos, hogy Kovács Péter polgármester barátom, volt képviselő-társam nem véletlenül élt ilyen, számunkra is fontos előterjesztéssel. A HÉV-M2 összekötés már régen több, mint egy álom. Tervezése előrehaladott állapotban van, senkinek nem állhat érdekében a projekt megtorpedózása. Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród és Gödöllő készülő tervein túl a továbbtervezés térségünket is érintheti, hiszen egy rövid szárnyvonal a Hungaroring jobb megközelítését, sok fővárosi polgár érdekeit is szolgálná. Ha indokolttá válik, választókerületünk országgyűlési képviselőjeként megteszem a szükséges lépéseket, de egyelőre még bízom benne, hogy nem eszik olyan forrón a kását! Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online