Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elutasították a rekultivációs alap kezeléséről szóló szerződés megszüntetését

2020-02-18 10:49:03

Gödöllő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete február 13-án megtárgyalta az Észak - Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 2019. április 17-én megtartott ülésén hozott társulási határozatát és az abban foglaltakkal nem ért egyet. Vagyis: a gödöllői településvezetés nem támogatja a 2016. július 5. napján megkötött rekultivációs alap kezeléséről szóló szerződés megszüntetését – olvasható a polgármester által előterjesztett határozati javaslatban, amit többségi szavazással a testületi tagság jóváhagyott.

A történetek megértéséhez szükséges, hogy a törvényi előírás alapján az Ökörtelek-völgyi hulladéklerakó működése folyamán az adózás előtti eredmény terhére céltartalékot kell képezni, és az előre látható kockázat, illetve veszteség figyelembevételével, teljesítményarányosan úgy elkülöníteni, hogy a hulladékkezelő létesítmény bezárásakor vagy a létesítményben végzett tevékenység felhagyásakor a céltartalék a létesítmény rekultivációjához és utógondozásához, valamint a hulladék kezeléséhez szükséges jövőbeni költségeket mindenkor fedezni tudja.
Ez történt meg 2016 júliusában, aminek következtében a gödöllői önkormányzat által elkülönítetten kezelt rekultivációs alap egyenlege – a társulás 2018-as és 2019-es fizetési kötelezettségének teljesülése nélkül – 167,2 millió forintos tétel.

A társulás tavaly áprilisi ülésén arról határozott, hogy a 2016. július 5. napján megkötött rekultivációs alap kezeléséről szóló szerződés megszüntetését elfogadja. A megszüntető megállapodás aláírására Fördős Attila elnököt hatalmazta fel.
Bő fél évvel később, 2019. december 10-én a társulás határozatban kérte fel a gödöllői és a nógrádmarcali önkormányzatot, hogy a képviselőtestületek soron következő ülésén tárgyalják meg a társulási tanács tavaly áprilisi határozatát, és a döntésről értesítsék Juhász Istvánt, a társulás új elnökét.
Ez történt most meg, a 8 igen szavazattal (lokálpatrióta klubosok és Bajkó Norbert) és 5 tartózkodással (Fidesz-KDNP) érvényesített döntés pedig az egyet nem értést eredményezte.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online