Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ösztöndíjjal támogatja Hidvégi Béla vadásztrófea alapítványa a gödöllői egyetem képzését

2020-02-17 11:01:01

A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány ösztöndíjat alapított a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar szakirányú tanulmányokat folytató hallgatói részére. Az ösztöndíj alapításáról szóló dokumentumot Budapesten, a 27. FeHoVa kiállítás keretén belül, az Alapítvány standján Hidvégi Béla alapító (képen jobbra) és dr. Heltai Miklós, a SZIE MKK megbízott dékánja (képen balra) írta alá, február 14-én, pénteken.


A pályázatra minden olyan hallgató jelentkezhet, aki legalább egy sikeresen lezárt félévvel rendelkezik. Az ösztöndíj időtartama egy év, a sikeres ösztöndíjas a következő pályázati kiírásban újra pályázhat. Az ösztöndíj és az alapítvány célja, hogy megismertesse és széles körben elfogadottá tegye a vadászat és a vadvédelem ügyét, a két szakterület egymásrautaltságát. Szintén kiemelt cél a világ vadászható vadfajainak – különös tekintettel a vadászható hegyi vadfajokra – megismertetése, együtt a világ nagy vadászati szervezeteinek működési rendszereivel, továbbá Hidvégi Béla vadászati filozófiájával.

A Szent István Egyetem Gödöllői Campusán több, a témához kapcsolódó kurzus közül is válogathatnak az érdeklődők alap- és mesterképzés, valamint szakirányú képzési forma szinteken. Az alapképzés keretein belül működő vadgazda mérnöki szak célja, hogy a hallgatók ökológiai, környezettudatos, élelmiszerlánc szemlélet alapján képesek legyenek a vadvédelem, a vadgazdálkodás, a természeti erőforrás-kezelés és a természetvédelem általános és sajátos feladatainak megtervezésére, szervezésére, irányítására és végrehajtására. A szak mesterképzési szinten is elsajátítható a SZIE-n.  A témához kapcsolódóan több szakirányú továbbképzés is rendelkezésre áll, ilyen – például – a vadgazdálkodási igazgatási szakirányító és a vadgazdálkodási igazgatási szakmérnöki képzés. Forrás: Szent István Egyetem Médiaközpontja, fotó Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online