Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői bronzérem és egyéni csúcsok a serdülőkorú atléták fedettpályás országos bajnokságán

2020-02-10 11:21:27

Február 8-án és 9-én a serdülő korosztály (2005-2006-os születésűek) számára rendezték meg a fedettpályás országos bajnokságot a budapesti BOK-csarnokban.

A kétnapos verseny során a Gödöllői EAC atlétái közül Tóth-Sztavridisz Szófia (képen) örülhetett a legjobban. A remek formában lévő fiatal gátfutó hölgy az országos bajnokságon is kitett magáért, miután a 60 gát döntőjében – közel az egyéni legjobbjához futva – 9,23 másodperces idővel a harmadik helyen ért célba.
A hölgyek mezőnyében, 3000 méteres gyaloglásban Halászy Tamara új egyéni csúcsot (17:14,26 perc) teljesítve végzett az ötödik helyen, klubtársa, Lukács Gabriella pedig a 7. lett (19:55,75 perc).  Első versenyén szerepelhetett Szaniszló Janka, aki rúdugrásban próbálta ki magát és remek ugrásokkal egészen 260 centiméterig jutott, ami a kilencedik helyhez volt elég.
Fodor Péter – a fiatalabb 2006-os évjáratot képviselve – az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg 300 méteren, nagy egyéni csúcsot futva (39,19 másodperc). Ezen felül ötösugrásban 16,43 méterig jutott, ami ugyancsak a nyolcadik helyet jelentette számára. Roska Dániel is bejutott a távolugrásban a legjobb nyolc közé, ahol 557 centiméteres egyéni csúcsa pont a nyolcadik helyre sorolta be őt.
A GEAC 4x200 méteres fiúváltója mindössze néhány tizedre maradt el a harmadik helytől. A Roska Dániel, Grünwald Tamás, Kuti Donát, Fodor Péter alkotta négyes 1:41,79 perccel az ötödik helyen végzett. Edzők Körmendy Katalin, Szörényi István, Gadanecz György és Kovács Gábor Krisztián.


A serdülők versenyével párhuzamosan nyílt versenyt is rendeztek az idősebbek számára, ahol szintén születtek örömre okot adó gödöllői eredmények. A felnőtt mezőny 60 méteres gátfutó számában folytatódott a még juniorkorú Dobránszky Laura jó szereplése, hiszen az előfutamban elért 8,99-es eredménye nagyon bíztató. A döntőben ezt nem tudta megismételni (9,05 mp), de a negyedik helyhez ez is elég volt. Ugyancsak 60 méter gáton Répási Petra a célfotó alapos elemzése után a második helyen érkezett be 8,60 másodperccel. Az ifi lányoknál Lippai Tünde tovább tudta faragni eddigi egyéni csúcsát 60 méter gáton, 9,48 másodperces idejével a negyedik helyen láthatta a nevét a verseny után.
Pótha Johanna új egyéni rekordot regisztrált 60 méteren az előfutamban (7,74 mp), amitől a döntőben egy kicsit elmaradt (7,77 mp), és hatodik lett. Nádházy Evelin is újra szöges cipőt húzott, 300 méteren tesztelte magát, ahol 39,32 másodperces ideje a második legjobb volt.
Férfi rúdugrásban Mihály Ádám újra bíztató kísérleteket tett az 5 méterre, de sikertelensége miatt csak 480 centiméter lett a hivatalos eredménye, amivel második helyet szerzett. A junior korú Bánovics József ugyanebben a számban, beállítva 440 centiméteres egyéni csúcsát, a harmadik lett.
Része volt a megmérettetés-sorozatnak a Szuper Liga hárompróba (60 méter gát, súlylökés, rúdugrás), ahol a GEAC-os Tóth Zsombor 60 méter gáton új egyéni csúcsot ért el (8,61 mp), rúdugrásban beállította egyéni legjobbját (410 cm), míg súlylökésben a második helyen végzett (12,01 méter). Ez a teljesítmény összességében a második helyet eredményezte Zsombornak. Edzők Körmendy Katalin, Farkas Roland, Szörényi István, Zsivóczky-Pandel Attila – tudtuk meg Kovács Gábor Krisztiántól, a Gödöllői EAC edzőjétől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online