Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rozsdás víz szivárog a Hajós iskola medenceterében

2020-02-06 18:26:50

Szerkesztőségünkhöz is eljutott az, a különböző közösségi oldalakon is fellelhető kép, ami arról tanúskodik, hogy rozsdás víz folyik ki a gödöllői Hajós iskola tanuszodájában a falon elhelyezkedő fűtőtestből és a barnás-vöröses folyadék a medence felé szivárog.

A fotón látható jelenségből a szakszerű karbantartás hiányára lehet következtetni, aminek elhárítása normál esetben a fenntartó kötelessége. A gödöllői helyzet azonban ennél pikánsabb, hiszen az önkormányzat vezetése az iskolák kétlépcsős, 2013-as, majd 2017-es „államosításakor” (KLIK létrejötte és hatáskörének kiterjesztése) elérte azt, hogy a sportcélú ingatlanokat (tornatermek, uszoda) az általa létrehozott Gödöllői Sport Közalapítvány hasznosítsa, vagyis: bérbe adja. A 2018-as beszámolóban közzétett adatok alapján közel 30 millió forintos árbevétele származott az alapítványnak, amely az összeg számottevő része a helyi közkasszát illeti meg.


Ezen logika alapján erősen gyanítható, hogy a település irányítóinak térfelén pattog a labda, hogy felszámolják az áldatlan állapotot. Mindeközben azon is elgondolkodhatnak, hogy a kiemelt kormányzati beruházásként az iskolától néhány száz méterre épülő sportuszoda átadása után nem lenne-e érdemes megszüntetni a tanmedencét, aminek felújítása komoly anyagi teherrel járna.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online