Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mozgalmas és eredményes napokat tudhatnak maguk mögött a gödöllői atléták

2020-02-03 10:50:13

Az elmúlt napokban a Gödöllői EAC atlétái három országban, négy versenyen képviseltették magukat és értek el szép sikereket. Ezek közül az újoncok fedett pályás országos bajnokságra szegeződött a legnagyobb figyelem, de Bécsben és a szlovéniai Brezicén is volt minek örülni.

Két gödöllői érem az újoncok atlétikai országos bajnokságán
Február első napjaiban rendezték a 2007-es születésű gyermekek számára életük első országos atlétika bajnokságát. A budapesti BOK-csarnokban a gödöllői atléták remekül mutatkoztak be. Lássuk, kik voltak a sikeres szereplők!
A GEAC színeiben indulók közül Bogdán Gergő vihette haza a legfényesebben csillogó medáliát, hiszen ötösugrásban – 12,56 méterre repülve – ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a számban, folyamatosan javuló kísérleteket téve, Turáni Csaba a negyedik helyre ért fel 12,10 méteres ugrásával. Maradva az ugrásoknál, Molnár Míra rúdugrásban szállított egy érmet: a 230 centiméteres magasságot teljesítve a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szabó Levente a 60 méteres gátfutás döntőjében szerepelt, 10,15 másodperces futása az ötödik helyhez volt elég.
A második nap végén következtek a mindig izgalmas váltó-futások. A 4x200 méteres versenyszámban a GEAC fiú váltója – Szabó Levente, Turáni Csaba, Zenyik Attila és Bogdán Gergő összeállításban – a negyedik helyen végzett (idejük 1:59,01 perc).  A fiatal leányok is mindent beleadtak a váltó során. Kovács Lili, Bútor Blanka, Vertse Anna és Molnár Míra négyese az 5. legjobb időt repesztette (2:03,88 perc). Edzők Kovács Zoltán, Körmendy Katalin és Szörényi István.


Az újoncok versenyével párhuzamosan zajlott le a MASZ fedett pályás nyílt versenye, ahol szintén akadt ok gödöllői örömre.
A női 60 méter gát mezőnyében Répási Petra 8,64 másodperces idejével mindenkit maga mögé utasított. A serdülő lányoknál 60 méter gáton Kriszt Sarolta újra egyéni csúcsot futott (9,02 mp), amivel második helyezést ért el a szám döntőjében. Tóth-Sztavridisz Szófia is folytatta a fejlődését ebben a számban, ő a harmadik helyen ért célba, szintén új egyéni rekorddal (9,21 mp).
Női magasugrásban, 170 centiméteres eredménnyel, Kriszt Katalin a harmadik helyen végzett. Mihály Ádám két versenyszámban is rajthoz állt a hétvégén. Rúdugrásban 480 centiméteres eredményével az első helynek örülhetett, 60 méteren pedig az új egyéni csúcsának, ami mostantól fogva 7,29 másodperc.
Leleszi Máté első versenyét teljesítette a GEAC kötelékében. Bemutatkozása remeknek mondható, hiszen bekerült a férfi 60 méter A döntőjébe, ahol idei legjobbjával, 7,23 másodperccel a hetedik lett. Edzők Karakas Józsefné, Körmendy Katalin, Szörényi István, Farkas Roland.

Bécsi sikerek, új egyéni csúcsok
Február elsején Bécsben jártak a gödöllői atléták, ahol Dobránszky Laura folytatta remek szereplését. A nemzetközi mezőnyben ezúttal már sikerült áttörnie a 9 másodperces határt 60 méter gáton. Új egyéni legjobbja 8,97 másodperc. Pótha Johanna is nagyon jó formában futott: 60 méteren és 200 méteren is új egyéni csúcsot ért el, 7,78, illetve 25,20 szekundummal. Ajide Dániel szintén kitett magáért: 60 méteren 7,21 másodperces ideje ugyan elmaradt az egyéni csúcsától, de 200 méteren már sikerült az új rekord, ami 22,11 másodperc. Edző Körmendy Katalin

Szlovéniában is letették névjegyüket a gödöllői rúdugrók
Január 30-án a szlovéniai Brezicén jártak Szörényi István rúdugró mesteredző tanítványai. A gödöllőiek egy igazán színvonalas emlékversenyen vettek részt, ami remek hangulatban telt. A nők versenyében Bánovics Dorottya 320 centiméterrel szerezte meg az első helyet, míg Simonváros Zille 295 centis ugrással a negyedik lett.
A férfiak versenyében Mihály Ádám – az olimpikon Ivan Horvat mögött – új fedettpályás csúcsával, 490 centiméterrel a harmadik helyen végzett. Az eredményhirdetés során a dobogósok egy igazán különleges és szép emlékfigurát is átvehettek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online