Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megvédte kerékpárosbarát város címét Gödöllő

2020-01-27 16:30:47

Az MTI által közzétett hír szerint – ez irányú tavalyi ténykedése alapján – ebben az évben 9 község vagy város részesült a Kerékpárosbarát Település elismerésben. A pályázaton Gödöllő is részt vett, és a kandidálás sikerrel járt, hiszen a város kategóriában – Szarvas és Békés mellett – szűkebb pátriánk is megkapta a címet.
A községek közül Deszk, a nagyvárosok (megyei jogú városok) táborából pedig Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzata, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata (a kerékpárosbarát települések között az abszolút elsőséget is megszerezte) lettek győztesek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban január 24-én lezajlott díjátadón a gödöllői önkormányzat nevében Bárdy Péter alpolgármester vette át az elismerést, amit harmadszor nyert el településünk.

Amint az köztudott, városunkban az elmúlt években bővült a kerékpárútnak nevezett közlekedési felületek száma és hossza. Szűk másfél éve, 2018 augusztusában áradták a sok kritikával illetett Haraszti út és a városközpont közötti Dózsa György úti szakaszt, míg tavalyi év végén lezárult az európai uniós forrásból is táplálkozó, a kerékpáros keringésbe a Haraszti utat és a Thegze Lajos utcát is bekapcsoló fejlesztés.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online