Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Döntőjátszmás meccset vesztett Budaörsön a gödöllői hatos

2020-01-25 20:30:02

NB I. Liga, alapszakasz, 13. forduló:
Budaörsi DSE – Gödöllői RC 3-2
(15, -21, 12, -9, 10)

Nem igazán lehetett más célja a bolgár és venezuelai idegenlégiósokkal csatába szállt gödöllői csapatnak, mint az, hogy gyarapítsa pontjai számát az NB I-ben maradásról határozó kvalifikáló körre, ahol a budaörsiek is érdekeltek lesznek. Más kérdés, hogy ők a hatos mezőny (TFSE, MÁV Előre, Budaörs, Palota, Gödöllő és Eötvös DSE) egymás elleni, eddigi meccsei alapján kilenc ponttal jobban állnak, mint Szalay Attila – nyeretlenségi sorozatát az elmúlt fordulóban megszakító – formációja.

Ha finoman akarunk fogalmazni, visszafogottan kezdte a találkozót a gödöllői hatos, aminek alapos rész-zakó lett a vége. Mi sem jellemezte jobban a vendégek teljesítményét, mint az, hogy 15 pontjukból mindössze hatot sikerült „megcsinálniuk”. A második szettre összekapta magát a gödöllői hatos, és a nyolc pontig jutott bolgár légiós, Irena Mishonova, illetve a remekül szerváló Kovács Eszter vezérletével egyenlített.
A harmadik játszma jobbára az elsőt idézte, így a kevesebbet hibázó, a játék minden elemében riválisuk fölé növő budaörsiek nem túl nagy erőfeszítés árán újra előnybe kerültek. Ehhez képest gödöllői fölénnyel indult a negyedik felvonás (6-1, ide), majd úgy is folytatódott, ahogy azt a vendégekért szorítók legmerészebb álmaikban sem remélték (22-8, ide). Miután mindkét csapat számára megvolt a pontszerzés, jöhetett a döntő szett. Ebben – mint minden korábbi, páratlan játszmában – ismét a házigazdák akarata érvényesült.

A Gödöllői RC csapata 8 ponttal, 15-36-os szett- és 967-1.126-os pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 7. helyét foglalja el. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


További, gödöllői érdekeltségű mérkőzés


U21 NB II-es bajnokság, Kelet B-csoport, nők, alapszakasz, 14. forduló:
Gödöllői RC – Hercules SE 3-0
(10, 17, 12)
A gödöllői csapat 30 ponttal, 33-18-as szett- és 1.148-1.017-es pontaránnyal a 3. helyen áll a csoport tabelláján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online