Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Velük bővült a Gödöllő Kultúrájáért díjasok köre

2020-01-23 02:18:42

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napjához kötődő, a kora esti órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében lezajlott városi ünnepi rendezvényen átadták a helyi önkormányzat által 1998-ban alapított Gödöllő Kultúrájáért díjat.

Az elismerő címet ebben az esztendőben – a képviselőtestület tagjainak december 12-én, zárt ülésen meghozott döntése alapján – egy, 200 ezer forinttal honorált magánszemély és egy művészeti közösség érdemelte ki. Nevezetesen: a Gödöllői Iparművészeti Műhely háztitkáraként 2002 óta végzett magas színvonalú szakmai tevékenységéért a nyugdíjba készülő Sukta Józsefné (képen jobbról a második), valamint a művészetek iránt elhivatott emberek, tehetséges fiatalok és pedagógusaik erkölcsi-, illetve anyagi támogatását 1997 óta végző, a világhírű művész és alkotótársai kulturális hagyatékát ápoló Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány részesült a díjban. A civil szervezet nevében – a képen balról jobbra látható Buka Enikő, Körösfői Anna és Kecskés József társaságában – Babarczy Tamás titkár (balról a harmadik) vette át a kitüntető címet igazoló díszoklevelet és a 400 ezer forintos pénzjutalmat.


A díjátadó program részeként a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorát kísérhették figyelemmel az érdeklődők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online