Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Füttyszóval kísért alpolgármester-választás, jutalmazási mizéria, rablás a dohányboltban

2019-12-31 15:41:01

Páratlan évet zárunk. 2019-ben sok minden történt Gödöllőn is. Szerkesztőségünk munkatársai és a híreket szállító „külsősök” igyekeztek minden fontos és érdekes helyi, közéleti-, gazdasági-, rendőrségi-, sport-, kulturális-, oktatási, valamint életmódunkat érintő eseményről tájékoztatni, beszámolni. Az óesztendő utolsó napjaiban számba vettük, mik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legolvasottabb, illetve a legnagyobb érdeklődést kiváltó témakörei.
A teljesség igénye nélkül összeállított válogatásunk negyedik részében az utolsó negyedév (október, november, december) főbb gödöllői vagy Gödöllővel kapcsolatos történéseire emlékezünk vissza.

Október
Exkluzív cikket közölt hírportálunk arról a szálloda-perről, aminek akár olyan következménye is lehet, hogy jelentős anyagi tehervállalással szembesül a gödöllői költségvetés.

Október 13-án lezajlott az önkormányzati választás Gödöllőn is. Az urnákhoz járuló voksolásra jogosultak (58,98%) úgy döntöttek, hogy – 7-7-1 arányban – egyfajta patthelyzet alakuljon ki a képviselőtestületben. Csaknem három évtized távlatában először fordult elő, hogy Gémesi György támogatottsága nem érte el az abszolút többséget (47,58%). Az egyéni választókerületek többségében (6) a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, a maradék négyben pedig a Lokálpatrióta Klub kandidálója lett a befutó.

Tíz nappal a választást követően megtartotta alakuló ülését a gödöllői önkormányzat. Az ünnepinek szánt hangulat időnként megbomlott, főleg akkor, amikor Bajkó Norbertet alpolgármesternek jelölte Gémesi György. Az eseményen készült képen két korábbi alpolgármester, dr. Pappné Pintér Csilla és Pelyhe József látható.


November

A hónap 4. napján A Hely az Érték Városvédő Egyesület kizárta tagjai közül Bajkó Norbertet, akit október 23-án – saját szavazatát is beleszámítva – alpolgármesterré választott a gödöllői képviselőtestület többsége. Az előzményekről és a döntés hátteréről kamerák előtt tálalt ki az egyesület elnöke.

Interjút adott a Régió Plusz Televízió Górcső alatt Gödöllő című műsorának Bárdy Péter alpolgármester és Kolozs Csaba önkormányzati képviselő, aki a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje volt az októberi választáson.

Dr. Jeney László (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) lemondott kompenzációs listán szerzett mandátumról, helyére Nagy Péter ült be a gödöllői képviselőtestületbe.

A november 21-i képviselőtestületi tanácskozáson vitát váltott ki, Gémesi György azon javaslata, hogy az év végi jutalmazásból maradjanak ki a Tormay Károly egészségügyi Központ orvosai.

December
Az év vége közeledtével interjút közöltünk dr. Ujváry Tamással, a gödöllői kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójával. A direktor hangsúlyozta, fő céljuk, hogy tartsák az irányt.

December 12-én, zárt ülésen került pont egy hetek óta húzódó ügy végére: feltöltötték az önkormányzat állandó bizottságainak taglétszámát. A Fidesz-KDNP-s képviselők munkát vállaltak, de tisztséget nem a döntéselőkészítő egységekben, mondván: a bizottságok nem kifizetőhelyek!

A helyi sportélet egyik igazán örömteli híre volt, hogy a Gödöllői EAC illetékesei megmentették az esetleges ellehetetlenüléstől a Török Ignác DSE – olimpiai kvótás versenyzőt is soraiban tudó – sportlövő szakosztályát.

Karácsony előtt néhány nappal kirabolták az Isaszegi út és a Dalmady utca sarkán álló épületben működő dohányboltot. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövető ellen.

Az évzáró visszatekintés 2019-re további részei
Első negyedévMásodik negyedévHarmadik negyedév


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online