Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aggályosnak nevezett telekértékesítés, történelmi sportsiker és a választási kampány előszele

2019-12-29 17:32:02

Páratlan évet zárunk. 2019-ben sok minden történt Gödöllőn is. Szerkesztőségünk munkatársai és a híreket szállító „külsősök” igyekeztek minden fontos és érdekes helyi, közéleti-, gazdasági-, rendőrségi-, sport-, kulturális-, oktatási, valamint életmódunkat érintő eseményről tájékoztatni, beszámolni. Az óesztendő utolsó napjaiban számba vettük, mik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legolvasottabb, illetve a legnagyobb érdeklődést kiváltó témakörei.
A teljesség igénye nélkül összeállított válogatásunk második részében a második negyedév (április, május, június) főbb gödöllői vagy Gödöllővel kapcsolatos történéseire emlékezünk vissza.

Április
A Magyar Közlöny április 4-i számában megjelent, hogy a Kormány a következő öt évben közel 1 billió forintot kíván úthálózat-fejlesztésre költeni. Hogy ebből mennyi juthat a gödöllői közlekedési gondok enyhítésére, egyelőre bizonytalan. Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő azonban derűlátó volt, amikor kommentálta a hírt.

A gödöllői önkormányzat tagjai rendkívüli ülésen határoztak arról, hogy egymillió forinttal támogatják a kiégett párizsi Notre Dame újjáépítését.

Április 25-én végre teljesült a Fidesz-KDNP-s képviselők „álma”, és a gödöllői önkormányzat tagjai szavazatukkal fejezhették ki véleményüket a helyi egészségügyi központ fejlesztését célzó160 millió forintos támogatási indítványról.

Május
Ettől a hónaptól a Gödöllői Sport Klub vette át a VÜSZI Kft-től a Táncsics Mihály úti sportcentrum üzemeltetését. Amint a képen is látható, egy komolyabb esőzés után jókora tócsák alakulnak ki a város tulajdonában lévő létesítmény belső útján.


Május 30-án többségi döntés született arról, hogy a gödöllői önkormányzat értékesíti a helyi tüdőgondozó Ady sétányon található épületét. Az ügyletet a Fidesz-KDNP-s képviselők az önkormányzat számára hátrányosnak ítélték meg, és úgy döntöttek büntetőfeljelentést tesznek az ügyben.

Elfogadták az önkormányzati alapítású gazdasági társasságok 2018. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, és egyidejűleg arról is szavaztak, hogy valamennyi ügyvezető igazgató kapjon jutalmat, egy pedig béremelést is.

Június
A hónap elején lakossági fórumot tartottak a Szőlő utca-Röges utca-szent János utca találkozásánál június végétől épülő sajátos (ovális) körforgalom várható hatásairól. Az eseményen ott volt dr. Henkei Viktória későbbi polgármester-jelölt is, aki megkeresésünkre tolmácsolta az eseményen tapasztaltakat.

Vecsey Fanni, a Gödöllői RC játékosa lett első magyar hölgy, aki teremben és homokon is Európa-bajnokságon szerepelt. Vasvári Zsófiával az oldalán a 8. helyen végeztek a badeni korosztályos strandröplabda-kontinensviadalon, elérve ezzel minden idők legjobb magyar eredményét a sportág Európa-bajnokságainak történetében.

Június végén, a közelgő önkormányzati választási kampány előtt sikerült megszólaltatnunk Gémesi György polgármestert, aki 1990 óta tölti be ezt a tisztséget.

Az évzáró visszatekintés 2019-re további részei
Első negyedévHarmadik negyedévNegyedik negyedév


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online