Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tüntetésekkel, elismerésekkel és képviselőtestületi vitákkal rajtolt az év

2019-12-28 11:49:22

Páratlan évet zárunk. 2019-ben sok minden történt Gödöllőn is. Szerkesztőségünk munkatársai és a híreket szállító „külsősök” igyekeztek minden fontos és érdekes helyi, közéleti-, gazdasági-, rendőrségi-, sport-, kulturális-, oktatási, valamint életmódunkat érintő eseményről tájékoztatni, beszámolni. Az óesztendő utolsó napjaiban számba vettük, mik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legolvasottabb, illetve a legnagyobb érdeklődést kiváltó témakörei.
A teljesség igénye nélkül összeállított válogatásunk első részében az első negyedév (január, február, március) főbb gödöllői vagy Gödöllővel kapcsolatos történéseire emlékezünk vissza.

Január
Alig csitult el a szilveszteri tűzijáték zaja, máris egy rendbontás nélkül lezajlott demonstrációval kellett szembesülniük a helybélieknek, mivel január 4-én Gödöllő sem hagyja! Tüntetés a törvénymódosítások ellen! elnevezéssel vonultak utcára a tiltakozók. Két héttel később a 3-as számú főút Szabadság tér és Táncsics Mihály út közötti szakaszának félpályás lezárásával szerveztek tiltakozó akciót az, úgynevezett, rabszolgatörvény bevezetése ellen (képen).

A hónap utolsó napján elfogadták a város 2019-es költségvetését, illetőleg a képviselők többsége hozzájárult ahhoz, hogy eladják a település egykori pedagógus-szállóját.


Február

A hónap közepén, a korábbi évtizedek hagyományát követve, köszöntötték a legjobb gödöllői sportolókat és sportvezetőket.

A február 21-én megtartott képviselőtestületi ülésen vitát váltott ki, hogy a Gémesi György vezetésével meghatározó többséget képező lokálpatrióta klubos városatyák felkéréseket fogalmaztak meg Vécsey László országgyűlési képviselő számára.

A tiltakozás ebben az időszakban sem maradt el. Ezúttal a fiatalok döntöttek úgy, hogy testükkel védik meg az Egyetem téri fákat, megakadályozva azok kivágását vagy csonkítását.

Március
Önkormányzati választási év lévén, nem volt meglepő, hogy a polgármester március 15-i szónoklatában egy kicsit előre „kampányolt” a főtéri rendezvényen.

Miután észlelték a Tormay Károly Egészségügyi Központ működését nehezítő gazdálkodási gondokat, a Fidesz-KDNP képviselői finanszírozási igényt tártak a testületi tagság elé, amiről nem történt szavazás.

A hónap utolsó csütörtökjén meg történt a Deák téri önkormányzati bérlakásokra beérkezett pályázatok elbírálása. A döntéssel – enyhén szólva – nem minden városatya értett egyet.

Az évzáró visszatekintés 2019-re további részei
Második negyedévHarmadik negyedévNegyedik negyedév


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online