Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vita előzte meg két gödöllői közcég felügyelő bizottsági tagjainak megválasztását

2019-12-17 08:09:38

December 12-én tudta le a 2019-es esztendő utolsó munkaülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák a Királyi váró épületében lezajlott év végi koccintás előtt – mások mellett – az alábbi kérdésekben is döntöttek:

• Annak ellenére, hogy a Fidesz-KDNP-s képviselők a korrektségre és a paritásos elv csorbulására hivatkozva ellenérzésüknek adtak hangot, a gödöllői képviselőtestület többsége (8 igen szavazat és 6 tartózkodás) elfogadta a VÜSZI Kft. és a Kalória Kft. felügyelő bizottságának tagjaira tett polgármesteri indítványt. Az előbbi önkormányzati cégnél Gódor Gábor, Kovásznai Szász Gergely és Bánkuti Béla, az utóbbinál pedig Kátai Henrietta, Rétfalvi Antalné és Buzásiné Kómár Noémi végezheti el a tisztséggel járó feladatokat a következő öt évben, azaz: 2020. január 1-jétől 2024. december 31-ig. Díjazásuk havi, bruttó 30 ezer forintra tehető.

• Jó hír az érintetteknek, hogy a település vezetése 2020-tól nem emeli a város tulajdonában lévő, nem lakás célú ingatlanok (iroda, üzlethelyiség, garázs, tároló) helyiségbérleti díját. Ugyancsak változatlanok maradnak jövőre a földterület-bérleti díjak, miként a földhaszonbérleti díjak is.

• Gödöllő területén a jövőben lesz Meggyes köz, illetve további két közterület is kapott névadót. Az egyik utca a gödöllői születésű építész-tervező Francsek Imre, a másik pedig a nála dolgozó, a mai Körösfői utcáról megközelíthető két műteremházat megálmodó Medgyaszay István nevét viseli.

• A városatyák egyetértettek abban, hogy az önkormányzat részt vegyen a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornatermi Felújítási Program VI. ütem elnevezésű pályázaton, aminek keretében – sikeres kandidálás és 30%-os önrész (mintegy 7,5 millió forint) biztosítása esetén – megújulhat a Hajós Alfréd Általános Iskola tormacsarnokának fűtési rendszere.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online