Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Befestik Veresegyház új templomát egy koncert kedvéért

2019-12-06 10:37:56

A Veres 1 Színház kreatív csapata megint kitalált valami újat. Rendhagyó orgonakoncertet szervez Veresegyházon, amin Ella István orgonaművész vendége lesz Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas színművész. A Karácsony és Vízkereszt ünnepköréhez kapcsolódó verseket és prózarészleteket hallhatunk majd az előadásában. A koncert alatt fényfestésben is gyönyörködhet a néző a veresegyházi Szentlélek templomban. A csodálatos templombelsőben látványos fényfestéssel készülnek, hogy az élményt teljessé tegyék.

A január 11-én, szombaton 19 órakor kezdődő estén J. S. Bach és Max Reger orgonazenéiből válogat az előadóművész, Ella István. A zeneszerzők között a lipcsei Paulinerkirche a közös pont: Bach itt volt 1723-25 között zeneigazgató, ahogy Reger majd 200 évvel később, 1907-ben.
A koncert során hallható orgonaművek: J. S. Bach: h moll prelúdium és fúga BWV 544 és Pastorella BWV 590, valamint Max Reger: B A C H fantázia és fúga op. 46.


Veres 1 Classic márkanév alatt 2020-ban már komolyzenei programokat is szervez a Veres 1 Színház. Az év során többféle műfajban és több helyszínen is megjelenik a Veres 1 Classic. Azt is elárulhatjuk előre, hogy a Mézesvölgyi Nyár (a Veres 1 Színház nyári szabadtéri fesztiválja) is helyszíne lesz több, nagyszabású zenei produkciónak Veresegyházon.

A programokkal kapcsolatosan további információ ezen az oldalon olvasható. A koncertre jegyek a Veres 1 Színház jegyirodájában (telefon: 06-70/3717-838), valamint online, a képre kattintva válthatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online