Vissza normál nézetbe Nyomtatás

5 dolog, amit fontos tudni redőny tervezésekor

2019-11-23 11:13:16

A redőny a lakás egyik legfontosabb kiegészítője. Érdemes gondosan megtervezni az árnyékolónkat, hiszen egy megfelelően szerelt redőny évtizedekig is kiszolgálhat bennünket. Lássunk 5 fontos dolgot, amiket érdemes mérlegelni redőnyvásárlás előtt.

Mikor érdemes motoros redőnyt választani?
A motoros redőny egyszerűen használható, kényelmes, ráadásul távirányítható is. Nagyon jó megoldás, ha a családban idős, esetleg mozgáskorlátozott ember van, aki nehezen tudná a gurtnis vagy zsinóros szerkezetet kezeleni. Az ilyen típusú redőnyhöz a Turcsányi Árnyékolástechnika hőszigetelt alumínium lamellákat ajánl, ezek ugyanis balesetmentesen üzemeltethetők.

Mikor, milyen redőnyt érdemes készíttetni?
A redőny akár a legszűkebb helyiségbe is beépíthető. Ha a nyílászárók keskenyek, általában zsinóros rendszert kell készíteni, ez foglalja el a keretből a legkevesebb helyet. Ha ennél több a rendelkezésre álló tér, a gurtnis rendszer jelenthet megoldást - ez tartós, könnyen kezelhető és biztonságos is. A motoros redőny használatához ki kell alakítani a rendszer tápellátását - ehhez akár kisebb kőműves munkára is szükség lehet.

A redőnyök lehetnek egyszerű, jégesőbiztos, műanyag, alumínium lamellás rendszerek. Az alumínium redőnyöket akár hőszigeteléssel is fel lehet szerelni - ezzel éjszaka rengeteg pénzt és energiát megtakaríthatunk.

Utólag is lehet szúnyoghálót szerelni a redőnyös ablakra?
Érdemes előre végiggondolni, szeretnénk-e szúnyoghálót, de ha hajlandóak vagyunk némi kompromisszumra, a rendszert utólag is fel lehet cserélni. Ha van hozzá elég hely a redőnyházban, akkor a meglévő redőny mellé be lehet építeni lehúzható szúnyogháló rendszert is. Ha erre nincs lehetőség, a redőny elé fix keretes, esetleg lehúzós hálót lehet tenni. Ha van elég tér, akkor pedig a nyílászáró és a redőny közé is kerülhet fix keretes szúnyogháló.


A zsinóros redőnyt át lehet alakítani?
Az esetek jelentős részében nem. A zsinóros rendszer azért készül, mert a nyílászáró körül nincsen hely a gurtni bevezetésére. A gurtnis redőny rendszereket viszont lehet zsinórosra cserélni.

Milyen további lehetőség van napellenző készítésre?
Léteznek kézzel tekerhető és gépi napellenzők is. Az automatizált előtetőket akár távirányítással is lehet működtetni. A motoros előtetőket el lehet látni szélérzékelővel. Bár, ez nem váltja ki teljesen az emberi felügyeletet, egy vihar idején sokat tehet a tető biztonságáért.

A jól megválasztott redőny segít a lakásunk hőmérsékletének szabályozásában, de akár az otthonunk betörés elleni védelmében is szerepet játszhat. A jó minőségű redőny évtizedekig kiszolgál és segít, hogy minden évszakban és időben kényelmes körülményeket biztosíthassunk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online