Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közmeghallgatás Gödöllőn: tudják mit jelent a motivációs pénzbeli elismerés?

2019-11-21 21:58:07

Időpont: 2019. november 21, csütörtök 18 óra. Helyszín: Török Ignác Gimnázium aulája. Esemény: gödöllői önkormányzat közmeghallgatása. Vezető témakör: Gödöllő közbiztonsági helyzete. Meghívott előadó. Farkas Imre rendőr ezredes, a Gödöllői Rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Jócskán megtelt gimnáziumi előtér várta a település újonnan, október 13-án megválasztott vezetését a nyilvános rendezvényen, amin – a fő témakörhöz kapcsolódva – Farkas Imre november 1-jétől megbízott kapitányvezetőtől (képen jobbra), mások mellett, megtudtuk, hogy átalakulóban van a Petőfi Sándor utcai rendvédelmi egység. Ennek az átalakulásnak része az is, hogy figyelemmel lesznek az állampolgárok észrevételeire, bejelentéseire és javaslataira. A kapitányság mobiltelefonon már nem érhető el, akinek problémája akad, a 112-es központi segélyhívót tárcsázhatja. A járőrök a náluk lévő okoskészülékük segítségével kapnak értesítést a bejelentésről, és ahogy tudnak, intézkednek. Az ezredes kitért arra is, hogy a közösségi oldalon fel-felmerülő gondok, értesülések az esetek többségében nem fedik a valóságot, ezért javasolja, hogy aki hiteles információra kíváncsi, a rendőrségen kérjen tájékoztatást.
A gödöllői bűncselekményekkel kapcsolatosan Farkas Imre kihangsúlyozta: számuk évről évre csökken, de a nullát sohasem fogja elérni. Az esetek 60-65%-át a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki. A kapitányságvezető szólt a kábítószer-kérdésről is. Kiemelte, hogy főleg a forgalmazók elleni fellépésre, a terjesztőhálózatok felszámolására fókuszálnak, és ez irányú tevékenységük az elmúlt években eredményes volt.

A város belső úthálózatán zajló közlekedést a zsúfoltság jellemzi. Ebből adódik, hogy nem nagyon van lehetőség felgyorsulni, ezáltal inkább a kisebb, ütközéssel, koccanással járó balesetek a jellemzők, amik döntően a járművezetők figyelmetlenségéből, feszültségéből adódnak. Aggasztó, hogy a parkolókban megnövekedett a járművekben kárt okozó cserbenhagyásos esetek száma.
Farkas Imre nem rejtette véka alá, hogy nem ideális a gödöllői kapitányság létszámhelyzete, ám a biztonságos feladatellátás nincs veszélyben.


Nekiestek Gémesinek és Bajkónak
Sajátossága a közmeghallgatásnak, hogy az önkormányzat ülései közül ez az egyetlen, amikor a lakosság kérdéseket tehet fel közérdekű témakörökben. Éltek is az eseményen szép számban megjelent gödöllőiek ezzel a lehetőséggel, esetenként bátran „nekiesve” egy-egy közszereplőnek.

A legtöbb kritikát Gémesi György polgármester kapta, aki – becsületére legyen mondva – állta a sarat. Más kérdés, hogy többször is kihozták a sodrából, miként az is érzékelhető volt, hogy válaszaival inkább felháborodást és derültséget keltett, semmint elismerést.
Rajta kívül Bajkó Norbert alpolgármester is célkeresztbe került, elsősorban azért, mert beállt Gémesiékhez, amivel egyesek szerint elárulta azt a szervezetet, aki jelölte, és akinek jelöltjei töredékszavazatukkal mandátumhoz juttatták. Reagálásaival ugyan nem lett népszerűbb, ám látszólag higgadtan kezelte az őt bíráló felvetéseket.

A közmeghallgatáson számos bölcs gondolat is elhangzott a lakosság részéről. Az egyik ilyen volt, hogy egy olyan polgármester, aki a kormány ellen agitál, ne várja, hogy segítsék. Az este legnagyobb mondása azonban (szerintünk) Gémesi György nevéhez fűződött, aki – a kabinetfőnökének adott közel 3 millió forintos ciklus végi extralóvéval összefüggő magyarázkodása során – „motivációs pénzbeli elismerésnek” titulálta a jutalmat.

A mintegy három órán át tartott november 21-i gödöllői közmeghallgatás jelentős része az alábbi közvetítés jóvoltából visszanézhető:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online