Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Marketing és elegancia – így kell csinálni

2019-10-25 08:44:41

Nemrég több HR-es, zártkörű Facebook-csoportban az a kedves történet járta be a közösségeket, hogy a világ egyik legnagyobb óragyártó cége, amely munkavállalókat keresett, minden jelentkezőnek egy elegáns papírtáskában elhelyezett csokoládéval köszönte meg az interjún való részvételt.

Reklám a javából

A szokatlanul kedves gesztus annyira meglepte a jelentkezőket, hogy sokan lefotózták a kapott ajándékot, és megosztották a csoportokban. A legérdekesebb volt ezeken a képeken, hogy nem is a csokoládét fotózták le a jelentkezők, hanem az elegáns, céglogóval ellátott, különböző színű papírtáskákat.

Egy csipetnyi luxus

Amellett, hogy a cég részéről egy nagyon pozitív hozzáállást tapasztalhattak meg az interjúalanyok, egy nagyon ügyes marketinghúzást is elleshettek, hiszen százak osztották meg a céges logóval ellátott papírtáskákat. Ráadásul, csak egyetlen egyet választottak ki, hogy majd náluk dolgozzon.
Ebből a történetből is látszik, hogy egy elegáns csomagolás mindig egy olyan luxust kölcsönöz annak, ami benne van, ami túlmutat önmagán, és már valami egészen másról szól.


Megfelelő alkalom

Ettől a cégtől nem csak marketinget lehet tanulni, hanem a gesztus rávilágít arra is, hogy nem feltétlenül ünnepekhez vagy jeles évfordulókhoz kötött a céges ajándékozás.
Az a vállalat, amelyik valóban foglalkozik az alkalmazottai közérzetével, nem csak év végén vagy jubileum alkalmával lepheti meg dolgozóit ajándékkal, hanem esetleg egy vállalati családi napot vagy egy csapatépítő tréninget is rendezhet meg úgy, hogy egy aprócska ajándék várja a résztvevőket.

Személyre szóló vagy általános

Ilyenkor természetesen nem várhatjuk el a cégtől, hogy mindenkinek a hobbijához kötődő ajándékot adjon, hiszen ez egy nagyvállalatnál kivitelezhetetlen. Ilyenkor annyit lehet tenni, hogy esetleg a nők és a férfiak különböző ajándékokat kapnak, így egy kicsit személyre szólóbb lesz az ajándékozás, mintha mindenki ugyanazt a tollat vagy asztali díszt kapná. Jó választás lehet nőknek például kendőt, férfiaknak díszzsebkendőt vagy nyakkendőt ajándékozni.

Amit a munkavállalók értékelnek

Ha családi nap keretében ajándékozza meg a vállalat a résztvevőit, akkor nem szabad elfelejtkezni a gyerekekről sem. Nekik választhatunk például egy tábla csokoládét, vagy valami más nyalánkságot. Ha azonban itt is figyelni szeretnél a részletekre, akkor a fiúknak és a lányoknak is megadhatjuk a tiszteletet azzal, hogy különböző csomagolásban adjuk át az ajándékot, lányoknak lehet mesefigurás papírtáskába, fiúknak pedig valamilyen mesehőssel ellátott csomagolóanyagba tenni a meglepetést. Ezt a fiú és lány gyermekkel érkező szülők is értékelni fogják, hogy munkáltatójuk külön-külön figyelt a gyermekeire.
További érdekes ötletért látogass el a PromoPrint.hu oldalára, és nézz szét kínálatukban!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online