Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fortuna kicsavarná a marsallbotot a lokálpatrióta klubosok kezéből

2019-10-12 11:23:38

Esélylatolgatásnak a legnagyobb jóindulattal sem tekinthető játékra ragadtattuk magunkat. A Helyi Választási Bizottság által a jelöltek szavazólapon megjelenő sorrendjének megállapítása érdekében lebonyolított sorsolás eredményét alapul véve, összeállítottuk Gödöllő leendő önkormányzatát. A szerencse kegyeltjei mellett, a négy, kompenzációs listáról elnyerhető mandátum kiosztását a kisorsolt pozíciókból eredő helyezési pontszámok súlyozott értéke dönti el. Lássuk, mire jutottunk!

A polgármesteri székbe Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP) ülhetne. A kormánypártiak rajta kívül három egyéni mandátummal bírnak (dr. Péterfi Gábor, Simon Gellért, Kiss Dávid). Akárcsak az Ellenzéki Összefogás (DK, MSZP, Párbeszéd, Jobbik, Szolidaritás – Sviszt László, dr. Pápai Éva, Hódi Károly). A Gödöllői Lokálpatrióta Klub 2 (Kristóf Etelka, Molnár Gergely), a Momentum Mozgalom és A Hely az Érték Városvédő Egyesület pedig 1-1 (Nagy Andrea, illetve Surányi Andrea) képviselővel tenné teljessé az egyéni mandátumot szerzők körét.

Ami a kompenzációs listáról elnyerhető négy képviselői helyet illeti, ezeken négy szervezet osztozna egyenlő arányban: Kiss Tibor (Momentum), Bajkó Norbert (A Hely az Érték Városvédő Egyesület), Magyar István (Ellenzéki Összefogás), valamint Kocsi Tamás (Fidesz-KDNP) lennének a befutók.

Összeadva az egyéni és listás mandátumokat, Gödöllő Fortuna-testületében az alábbi mandátumarányok alakulnának ki:
• Fidesz-KDNP 5 képviselő (polgármesterrel együtt)
• Ellenzéki Összefogás 4 képviselő
• Gödöllői Lokálpatrióta Klub 2 képviselő
• Momentum Mozgalom 2 képviselő
• A Hely az Érték Városvédő Egyesület 2 képviselő

Mindennemű tudományos alapot nélkülöző játékunk nem lenne teljes, ha nem kezdenénk el morfondírozni azon, hogy ki-kivel állna össze a fontos döntésekhez feltétlenül szükséges 8 szavazatos többség elérése érdekében. Lenne tippünk néhány, de nem árt, ha Önök is elgondolkodnak a lehetséges várospolitikai házasságokon…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online