Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Összefogással újítanák fel a gödöllői egyetem sportcsarnokát

2019-10-02 16:25:04

Október 2-án sajtótájékoztatón jelentették be azt a szándékot, hogy a Szenti István Egyetem, két sportági szakszövetség és a városi klubok, sportegyesületek összefogásával felújítják a gödöllői egyetem sportcsarnokát.
Szó, mi szó a létesítményre alaposan ráfér a teljes rekonstrukció, hiszen 1983-as átadása óta csak részleges megújulásokon esett át az elmúlt közel négy évtized alatt számos, rangos, hazai és nemzetközi sport-, valamint kulturális rendezvénynek otthonául szolgált épület.

A projekt fő forrásául a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél és a Magyar Röplabda Szövetségnél megpályázható TAO-támogatást nevezték meg, de egyéb bevételekre is számítanak az illetékesek. Bizonyos szempontból szorít az idő, hiszen a rekonstrukcióra – a kosarasok jóvoltából – csaknem 600 millió forint rendelkezésre áll, és hogy ez ne vesszen el, mielőbb meg kell teremteni a jövő júniusra befejezni tervezett beruházás indításának feltételeit.
Távlatibb tervként felmerült az is, hogy jövő szeptemberben elkezdődhetnének egy új, többfunkciós sportcsarnok építési munkálatai, amik előreláthatólag 2022-ben fejeződnének be. Az aréna kivitelezésének költségét 1,5 milliárd forintra becsülik.


A sajtótájékoztatón elsőként köszöntötte a résztvevőket Kolozs Csaba, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje (mikrofonnál), aki négygyermekes apaként egyik kezdeményezője volt annak a folyamatnak, hogy kedvező változás történjen az egyetemi sportcsarnok felújításának ügyében.
Rajta kívül a Szent István Egyetemet Magyar Ferenc kancellár (b3) képviselte, míg a Magyar Röplabda Szövetség nevében Ludvig Zsolt főtitkár (képen balra), a gödöllői röplabdás lányok korábbi edzője volt jelen. A házigazda Gödöllői EAC részéről dr. Kriszt Balázs elnök (j1) méltatta a kezdeményezést, a Gödöllői Röplabda Klub örömét pedig Barta László elnök (b2) tolmácsolta, aki azzal zárta gondolatait, hogy az alapkő-letételnél szívesen vár mindenkit.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online