Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dobnák a Művészetek Háza Gödöllő nevet

2019-09-23 11:15:48

Tizenegy év elteltével nagy a valószínűsége, hogy új néven kell majd szólítani a Petőfi Sándor nevét viselő művelődési központként indult, majd 2009 januárja óta Művészetek Háza Gödöllő elnevezésre hallgató belvárosi közművelődési intézményt.

Egy 2013-ban hozott döntés alapján már évek óta egyfajta befogadó színházként működő „művház” ez irányú sikeres ténykedése arra ösztökélte az illetékeseket, hogy a funkció hangsúlyosabban jelenjen meg az objektum nevében.  Így született meg a javaslat, miszerint: a jövő év elejétől Hegedűs Gyula Színház és Művészeti Központra változik az intézmény neve, az azt működtető gazdasági társaság pedig a Hegedűs Gyula Színház Nonprofit Közhasznú Kft. elnevezést viselné.
Hegedűs Gyula (1870-1931) színművész gödöllői kötődése részben itt fenntartott nyaralójához, részben pedig a máriabesnyői temetőben fellelhető sírjához köthető.


A képviselők többsége (11 igen voks, 3 tartózkodás) végül elfogadta azt a határozati javaslatot, hogy a városvezetés felkéri Kovács Balázst, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét, hogy a 2019 decemberi ülésre készítse elő döntésre a társaság alapító okiratának módosítását, valamint az intézmény működésére vonatkozó szabályzatokat, dokumentációkat. A kép illusztráció!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online