Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Veresre vinné a gödöllőiek pénzét Gémesi

2019-09-19 09:48:56

Ha emlékezetünk nem csal, volt olyan időszaka a két település elmúlt néhány évtizedes történetének, amikor kizárható lett volna mindaz, ami most megvalósulni látszik. Gödöllő önkormányzata megkereste Veresegyház önkormányzatát, pontosabban: Gémesi György Pásztor Bélát, hogy hosszútávú stratégia megállapodás megkötésével szorosabbra fűzzék kapcsolatukat.

Az elképzelést tett követte, és a veresegyházi képviselőtestület szeptember 12-i rendkívüli ülésén megtárgyalta, majd elfogadta a javaslatot. A két település közötti szorosabb összefonódás kiemelt célja, hogy Gödöllő és Veresegyház turisztikai, civil és ifjúsági kapcsolatait, valamint közlekedési infrastruktúráját kölcsönös, előnyös elvek alapján erősítse.

Az együttműködési törekvéseket négy pontba foglalták, amik közül az élre kívánkozik az, ami szerint: Gödöllő polgármestere kötelezettséget vállal, hogy az épülő fürdőkomplexum megépítéséhez anyagi támogatás nyújtását kezdeményezi a gödöllői képviselőtestületnél. A támogatási javaslatról szóló előterjesztést a városi költségvetésről szóló rendelet elfogadásakor ismerhetnék meg a képviselők.
Veresegyház polgármestere pedig arra vállal kötelezettséget, hogy a kapott támogatás ellentételezéseként a mindent egybevetve mintegy 10 milliárd forintos, az első, hárommedencés ütemét tekintve várhatóan néhány éven belül megépülő fürdőkomplexum használatát a gödöllői lakosoknak kedvezményesen biztosítják.

A gödöllői városatyák szeptember 19-én vitatták meg az együttműködési megállapodás részleteit, és döntöttek (11 igen, 3 tartózkodás) a pénzügyi kötelezettséggel egyelőre nem járó kooperáció sorsáról. A szavazati arányból is látszik, hogy nem minden képviselő tudott azonosulni a javaslattal.

Simon Gellért (Fidesz-KDNP) azzal kezdte okfejtését, hogy nem igazán sportszerű most megfogalmazni, milyen legyen a viszonya Gödöllő következő vezetésének Veresegyházzal. Az ötletből egyedül Pásztor Béla profitál, hiszen 29 év után eljutottunk oda, hogy Gödöllő felcsatlakozik Veresegyházhoz. Ahhoz a Veresegyházhoz, amely ránk vert egy kört. Az indítvány beismerése a Gödöllőn el nem végzett munkának. Nincs mit szépíteni a dolgon: lemaradásban vagyunk. A gödöllőiek pénzét Gödöllőn kell tartani – fogalmazott Simon Gellért.

Miután a lokálpatrióta klubos Halász Levente – egyfajta nosztalgiázással – felelevenítette a 90-es évek elején szerveződött kistérségi társulásokban rejlő lehetőségeket, Gémesi György ragadta magához a szót. A polgármester – többek között – kifejtette: a gödöllői termálvíz nem alkalmas arra, hogy fürdőt lehessen létesíteni, a veresi viszont igen. Ha nem szólnak bele „felülről”, a Köztársaság út menti rész tervezett városi uszoda már 2015 év végére elkészült volna.
- Gyenge érv Simon Gellért felvezetője – mondta Gémesi, aki kategorikusan kijelentette, semmi másról nincs szó, mint az erőforrások összehangolásáról. Nekünk kastélyunk van, Veresnek meg termálvize. Mindkettő kellő vonzerőt jelenthet az idelátogatók számára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online