Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vezérlik-e személyes ellenérzések Gémesi Györgyöt a gödöllői eü-központtal szemben?

2019-08-22 10:47:31

Megbillent a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ gazdálkodása előirányzat-rendszerének belső egyensúlya, ezért dr. Dunai György igazgató pénzek átcsoportosítását kezdeményezte a fenntartó önkormányzatnál.

A képviselőtestület tagjai augusztus 22-én, rendkívüli ülésen – egyöntetű szavazással – foglaltak állást a kérdésben. A határozati javaslat arról szólt, hogy a személyi juttatások előirányzatából 12.375.000 forint, a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzatából pedig 2.625.000 forint, összesen 15 millió forint átkerüljön a dologi kiadások előirányzatra, aminek főösszege ezzel a pénzügyi manőverrel 129.775.000 forintra módosul.

Borítékolható volt, hogy az előterjesztéssel kapcsolatosan vita alakul ki. Így is történt, mi több, a személyeskedő hangnemet sem nélkülözte egyesek véleménynyilvánítása. A szócsata Simon Gellért (Fidesz-KDNP) kérdésével indult, miszerint: az átcsoportosítás meddig segíti majd az intézmény likviditását? Gémesi György erre azt válaszolta, hogy 1-2 hónapig bizonyosan, és reméli, hogy ezt követően az állam teljesíti kötelezettségét.

Simon Gellért hozzászólásában kifejtette, hogy a gödöllői egészségügyi központ a saját belső forrását kénytelen felélni, mivel az önkormányzat nem teljesíti a kötelezettségét. Érdemes lenne ismét megfontolni és támogatni a Fidesz-KDNP-s képviselők tavaszi indítványát, és megnyugtató mértékű támogatást adni az intézménynek - fogalmazott a kormánypárti városatya, majd hozzátette: netán személyes ellenérzései vannak a polgármester úrnak?

Pelyhe József alpolgármester kihangsúlyozta, hogy belső átcsoportosításról van szó, ilyen előfordulhat más intézmény esetében is, ezért nem lát semmi különlegességet a javaslatban. Simon Gellért erre úgy reagált: a belső átcsoportosítás nem jelent külső segítséget, vagyis, az önkormányzat nem ad plusz pénzt a probléma megoldásához. Kovács Barnabás (MSZP) azt jegyezte meg, el kell ismerni, hogy vannak gondok, ezért nem szabad elbagatellizálni a kérdést.

A zárszó Gémesi Györgynek jutott, aki kihasználta, hogy ülésvezetőként korlátlan ideig szónokolhat. A polgármester – többek között – elmondta, hogy kampánycélok hangoztak el szakmai érvek helyett.
- A magyar egészségügy padlón van, ami nem a város vezetését minősíti. A járóbeteg-ellátás nem kötelező önkormányzati feladat, ettől függetlenül több tízmillió forintot fordított erre a célra a város az elmúlt években, és a biztonságos működéshez szükséges feltételeket továbbra is biztosítják.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online