Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kutya csak húst eszik?

2019-08-21 16:50:03

Bár, a válasz egyértelműnek tűnik, mégsem ennyire egyszerű. Lássuk is az érveket!
A kutya őse a farkas, ami alapvetően egy ragadozó állat. Na, de, mit is eszik a farkas? Röviden: azt, amit elejt. Ezek általában lehetnek kisebb-nagyobb állatok, de akár a partra vetett halak is. Ha sikerül, akkor elejt néhány növényevő állatot is.

Mivel ilyenkor, ha lehetősége van rá, az állat minden részét elfogyasztja, így rengeteg más táplálékhoz is jut a húson kívül. Hiszen elfogyasztja az állat belsőségeit, a csontjait, porcait, de még a gyomrának a tartalmát is, ami növényevő állatok esetében tele van megemésztett vagy épp félig emésztett fűvel és magvakkal.

Ebből az következik, hogy elsődlegesen hús fogyasztására van berendezkedve a kutyák gyomra is. Hiszen az állati eredetű fehérjét jobban meg tudja emészteni, mint a növényit, ellenben jól alkalmazkodik az utóbbihoz is. Ezek a növényi összetevők különösen lényeges nyers rostokkal és szénhidrátokkal is ellátják a kedvencünket.

Éppen a fentiek miatt a tökéletes táplálék a kutyák számára a nyers hús és a növényi rostok kombinációjából tevődik össze, így biztosítva az egészséges életet számukra. Ez azt jelenti, hogy a hús és a növényi táplálékok kiegyensúlyozott aránya rendkívül fontos a kutyánk étrendjében.


Mivel tápláljuk?

Manapság alapvetően háromféle táplálást ismerünk, azaz a Kedvence.hu-nál kapható konzerv eledellel, kész száraz eledellel, illetve a saját készítésű eledellel való etetést.

• Kész száraz eledel
Ez az egyik legjobb módja a kutya táplálásának, hiszen könnyű adagolni, valamint ha betartjuk a tárolására vonatkozó szabályokat, akár 1 évig is eltarthatjuk az eledelt. A mai trend elsősorban a krokett formában történő táplálást preferálja, míg ezen kívül gyakori a pehelyforma is. Ezek extrudált formában kerülnek a kutya elé, így könnyítve meg a felszívódást. Ez náluk olyan, mint nálunk a hőkezelés, főzés, párolás. A szárazeledelek meglehetősen nagy előnye, hogy a nyersanyagtartalmuk különösen kiegyensúlyozott.

• Konzerv eledelek
A konzerv eledelek alapvetően két részre oszthatóak, ami minőségben nyilvánul meg elsősorban.
A magasabb tápértékű konzerveket onnan ismerhetjük meg, hogy a kutya azonnal elfogadja, szilárd, tiszta állagú, és sok húst, valamint kevés zselét tartalmaz.
A kisebb tápértékű konzervet a kutyák gyakran visszautasítják, vizes az állaguk és magas a zselétartalmuk. Magas a nem megnevezett, hozzáadott nyersanyagok tartalma, valamint nagy mennyiségben tartalmaz növényi alapú fehérje pótlót, mint amilyen a szója.

Ahogy látható, mindig érdemes jó minőségű kutyatápot választani, ami nagyobb mennyiségben tartalmaz húst.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online