Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megválasztása esetén azonnal eltörölné a kommunális adót Kolozs Csaba

2019-06-27 15:36:13

Megválasztása esetén első intézkedéseként a kommunális adót fogja eltörölni Gödöllőn Kolozs Csaba független polgármester-jelölt. A Fidesz és a KDNP által is támogatott lehetséges városvezető június 27-én, a délutáni órákban megtartott sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a kommunális adó megfizetése minden évben komoly terhet ró a gödöllői családokra.

Kolozs Csaba kiemelte: a Gémesi György által irányított önkormányzat 2016 januárjában vezette be a kommunális adót. Az önkormányzati rendelet értelmében minden, a város közigazgatási területén lévő lakásra, valamint üdülő- és hétvégi házra szükséges ezt az extra adót megfizetni. A polgármester-jelölt példaként említette, hogy egy 60 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű lakás esetén 25 ezer forint az adó éves mértéke. Kolozs Csaba bejelentette, hogy együttműködést kezdeményeznek a gödöllőiekkel, ennek részeként aláírásgyűjtést indítanak a mai nappal az adó eltörlése érdekében. A Szövetség Gödöllőért mottóval induló polgármester-jelölt kihangsúlyozta azt is, hogy a párbeszéd jegyében várják minden gödöllői észrevételét, javaslatát is a város megújítása érdekében.


Hírportálunk munkatársának érdeklődésére Kolozs Csaba megerősítette: az éves szinten mintegy 200 millió forintos tételt jelentő kommunális adóbevétel pótlására több lehetőség is mutatkozik. Főként külső, jobbára pályázatokból származó fejlesztési forrásokból, illetve a városi költségvetés felhalmozási kiadásainak ésszerű átcsoportosításával kiváltható az összeg, mi több, akár annak többszöröse is.

Kolozs Csaba azt is elmondta, hogy közel három és fél évvel ezelőtt már a bevezetésekor sem volt erre szükség. Csaknem tízmilliárdos városi költségvetés mellett nincs, és nem is volt szükség a háztartások ilyen terhelésére.
- Meggyőződésem, hogy a gödöllői költségvetésből helyes tervezés esetén mindenre jut, ami a gödöllőieknek fontos. Nem a gödöllőieknek kell finanszírozniuk a városvezetés egyéni, személyekre szabott ambícióit. Mi, szövetségben Önökkel, mindent városunk javára szeretnénk fordítani, szolgálva ezzel a gödöllőieket. Kommunális adó helyett fejlesztéseket hozunk Gödöllőre, amiből az eddiginél is több bevétele származik majd a városnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online