Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hét, sporttal kapcsolatos érdekes tény, amikről nem mindenki hallott még

2019-06-26 17:32:32

Összeszedtünk 7 különböző, sporttal kapcsolatos tényt, amikről nem biztos, hogy mindenki hallott már. Amennyiben felkeltette az érdeklődést, mindenképpen érdemes lejjebb görgetni.

Amennyiben igazi sportrajongó vagy, talán minden sporttal kapcsolatos tény és érdekesség érdekel. Persze, nem mindig a pontos állások és fontos mérkőzések történései vonzzák a figyelmet, így nem árt, ha olykor egy-két érdekes tényről is tájékozódunk. Tudtad, hogy pontosan miből is készülnek az olimpiai arany medálok? Vagy, hogy igazából hány percet tesz ki az igazi aktív játék egy bajnoki kosárlabda mérkőzésen? Ha a válasz nem, érdemes tovább görgetni.

1. Az NFL játékvezetők is kapnak bajnoki gyűrűt, ami egyébként a Super Bowl győztes csapatának jár

Természetesen, nem ugyanolyan gyűrűt kapnak, mint a játékosok, hanem egy kevésbé jelentős darabot, de persze még így is igen komoly ékszernek bizonyul. Mindenesetre, nagyon szép gesztus, hogy nem csak a játékosokat tisztelik meg ezzel a kitüntetéssel. Így a játékvezetők számára is emlékezetes maradhat az adott Super Bowl mérkőzés. Az NFL rendkívül népszerű sportág, amire még fogadni is lehet (online fogadóirodák listája itt).

2. Általában 18 perc alatti az aktív játékidő egy bajnoki kosárlabda mérkőzésen
Ki gondolta volna, hogy egy kosárlabda meccsen történő több órányi futásból az aktív játékidő csupán kicsivel több, mint negyed óra? A Wall Street Journal felmérései alapján 17 perc és 58 másodpercből áll az aktuális aktív idő: folyamatos labdamenet, passzolások. Amennyiben nem számoljuk a kiállításokat, személyi hibákat és a különböző típusú támadó- és védekező hibákat, akkor csupán 5 perc 47 másodperc játékidő állapítható meg.

3. Egészen 1936-ig minden egyes sikeres kosár után ismételten középpályás feldobást hajtottak végre
Nem csak a meccsek elején, hanem minden egyes bedobott kosárlabda alkalmával újabb feldobást hajtottak végre, ami ugyanúgy a középpályán történt meg. Csak 1936 után változtattak ezen a játékszabályon.


4. Az olimpiai arany medálok igazából ezüstből készülnek

Az 1912-es olimpiai játékok volt a legutolsó, ahol az aranyérmeket ténylegesen aranyból készítették. Jelenleg a medálok 93 százaléka ezüstből, 6 százaléka rézből és mindössze 1 százaléka tevődik össze igazi aranyból.

5. A japán golfozók úgynevezett „hole-in-one” biztosítással rendelkeznek
A „hole-in-one” golf kifejezés a következőt jelenti pontosan: az elütőről egyetlen ütéssel a lyukba találni. Nos, megközelítőleg 4 millió japán golfozónak van ilyen biztosítása, ami azt jelenti, hogy körülbelül 65 dolláros prémiumot fizetnek be minden évben, ami 3.500 dollárt fedez. Szóval nem véletlen, ha feltűnően empatikusan viszonyulnak az ilyen „hole-in-one” játszmákhoz.

6. Az összes nagy baseball bajnokságon használt labda koszos
Annak érdekében, hogy a ragyogó frissen készült gyári labdákat úgymond „bejárassák”, és hogy csúszás-mentesen lehessen markolni, a következőt csinálják a gyakorlatban: egy ismeretlen, nem nyilvános helyen a Delaware folyónál sárral törlik át a labdákat. Ez a szokás immár mintegy hetven éve tart, és úgy tűnik, teljes mértékben bevált ez a furcsának tűnő felfedezés.

7. A Pittsburgh Pirates baseball-csapat majdnem egy folyó közepére épített egy új stadiont

Vagyis inkább egy folyóra építették volna ezt a hatalmas stadiont, aminek két vége a folyó két partján lett volna, így valóban az egész folyót beterítette volna az építmény. Ez a bizonyos folyó konkrétan a Monongahela folyó lett volna. Amennyiben ténylegesen megépült volna, akkor 70 ezer ülést, valamint 600 hotel szobát és 4.500 parkoló helyet biztosított volna az óriási komplexum.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online