Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hasznos tudnivalók amerikai részvények vásárlása kapcsán

2019-06-21 19:37:48

Mielőtt úgy döntünk, hogy kilépünk a magyar piac keretei közül, és amerikai részvényekbe fektetjük a rendelkezésre álló pénzünk egy részét, fontos tisztában lennünk néhány alapvető tudnivalóval.
Nagy általánosságban kijelenthetjük, hogy az amerikai, illetve a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempont kapcsán megegyezik. Ugyanakkor akad néhány fontosabb különbség is, amiknek mindenképpen tanácsos a tudatában lennünk.

Az egyes részvénypiacok sajátosságai, az eltérő időzónákból adódó technikai dolgok, illetve a napi limit mértéke egyaránt olyan aspektusai a tengerentúli kereskedésnek, amiket fontos ismernünk. Rövid bejegyzésünkben az amerikai részvények vásárlása kapcsán gyűjtöttünk össze hasznos tudnivalókat.

Figyeljünk az időeltolódásra
Az időeltolódás miatt nem árt észben tartanunk, hogy az amerikai részvénypiacokon teljesen más időpontban zajlik a kereskedés, mint ahogy azt itthon megszokhattuk. Magyar idő szerint 15:30 és 22 óra között van arra lehetőségünk, hogy a tengerentúli részvények vásárlása kapcsán cselekedni tudjunk.
Ezen kívül rendelkezésre áll még egy – úgynevezett – pre market a nyitás előtt, illetve egy after hours a zárás után. Ezekben a periódusokban is tudunk kereskedni, de azt nem árt tudnunk, hogy ilyenkor likvidebb adás-vétel történik, mint ahogy a normál kereskedési időszakban tapasztalható.


Technikai sajátosságok az amerikai részvények vásárlása kapcsán

Amíg Magyarországon egyedül BÉT működik tőzsdeként, addig az Egyesült Államokban több opciónk is van a kereskedésre. A két leginkább kiemelendő platform a NYSE és a NASDAQ, hiszen ezeken az értéktőzsdéken több ezer cég papírjainak az adás-vételére van lehetőségünk.

A hazai tőzsdéhez képest egy további jelentős különbség, hogy a tengerentúli részvénypiacon nincs napi limit. Ennek következtében egy papír árfolyama dupla vagy tripla annyit is érhet egyetlen nap leforgása alatt, ellenben ugyanekkora arányban zuhanhat is az értéke.
Ezt mindenképp észben kell tartanunk, nehogy komoly veszteség érjen minket, méghozzá meglepően rövid idő alatt.

Szinte végtelen mennyiségű információ áll a rendelkezésünkre
A tengerentúli kereskedésnél a döntésünk támogatására megannyi háttérinformáció érhető el. Az elemzők szinte kivétel nélkül minden papírt górcső alá vesznek fundamentális, illetve technikai szempontból is.
Egyébiránt a Random Capital is rendszeresen készít ilyen jellegű elemzéseket, amik kitűnő alapot szolgáltatnak a döntéseink meghozatalához.
Emellett számtalan weboldal nyújt tájékoztatást a legfontosabb hírek kapcsán, amiket egyébként sokszor az igazán komoly tőzsdei nagyágyúk is kommentálnak.

A Random Capital véleménye szerint ezek közül tájékozódás szempontjából a leghasznosabbak: thestreet.com, marketwatch.com és a fool.com.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online