Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kistermelői engedély nélkül árusítottak vargánya gombát a gödöllői piacon

2019-06-21 16:22:38

Hírportálunk olvasója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt hetekben a gödöllői városi piacon ismételten árusítanak erdei, vadon termő gombát, és véleménye szerint a gomba ellenőrzése, vizsgálata kétséges.
Olvasónk úgy fogalmazott, hogy az illegális gombaárusítást az észleléskor bejelentette a rendőrségen, valamint a folyamatos törvénysértésről értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (NÉBIH).

Érdeklődésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a témakörben valóban érkezett bejelentés a Gödöllői Rendőrkapitányságra. A rendőrség munkatársai adatgyűjtést végeztek a bejelentés kapcsán. Ennek során olyan körülményt nem állapítottak meg, ami további rendőri intézkedést tett volna szükségessé.


A NÉBIH-nél megerősítették, hogy a témában a hivatal zöldszámára érkezett bejelentés. Hozzátették: az esetet kivizsgálás céljából haladéktalanul továbbították a területileg illetékes Pest Megyei Kormányhivatalhoz. Megkeresésünkre a Pest Megyei Kormányhivatal sajtóosztálya az alábbiakat közölte:
Június12.-én panaszbejelentés érkezett egy gödöllői piacon lévő erdei gomba árusra. Mivel a bejelentés nem tartalmazta, hogy az árus kistermelői tevékenység keretein belül árusít, vagy csupán kereskedőként, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa helyszíni szemlét tartott a gödöllői piacon. A helyszínen egy gombaárus kínálta termékeit, friss és szárított vargánya gombát egyaránt. A gomba gombaszakértői bevizsgálása annak begyűjtését követően megtörtént, melyről szóló hivatalos igazolólapot bemutatták és azt az árusítás helyén kihelyezték. A (szárított) gomba forgalmazása kistermelői tevékenység keretein belül valósítható meg, és az erre vonatkozó engedélyt a helyszínen szükséges tartani. Jelen esetben a gombaárus ezt az engedélyt bemutatni nem tudta, ezért az aznapi tevékenységét beszüntette. A kép illusztráció


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online