Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Duplán büszkélkedhet a Szent István Egyetem

2019-06-14 16:34:02

Duplán is büszke lehet a Szent István Egyetem (SZIE) a 2019-es Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási pályázati eredményére, hiszen országos összehasonlításban a megítélt támogatási összeg, valamint az elnyert mobilitások számának tekintetében is a legeredményesebbnek számít a hazai felsőoktatási intézmények között – tudatta hírportálunkkal a SZIE Médiaközpontjának kommunikációs munkatársa.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt működő, 1996-ban létrehozott Tempus Közalapítvány a legnagyobb mobilitást lebonyolító közhasznú szervezet Magyarországon. Az oktatási és képzési szektor számos pályázati projektje közül a legnagyobb az Európai Unió Erasmus+ programja. Ebben a kiemelt projektben szerezte meg a Szent István Egyetem (SZIE) a legjobb helyet, a nevezett 30 magyar felsőoktatási intézmény sorában. A SZIE 21 országra benyújtott pályázata közül összesen 20 desztinációt (Argentína, Azerbajdzsán, Bhután, Dél-Afrika, Dominikai Köztársaság, Fidzsi, Ghána, Indonézia, Irak, Japán, Kazahsztán, Kenya, Kína, Kirgizisztán, Kuba, Moldova, Oroszország, USA, Üzbegisztán és Vietnám) választottak ki, amivel összesen 671.715 euró (216,3 millió forint) összegű támogatást nyert el. Ez az összeg nemcsak a nevezett 30 partnerintézményhez mérve számít figyelemre méltónak, hanem az egyetem saját maga által felállított rekordjához képest is. Az idei évben elnyert támogatási összeg ugyanis 150 ezer euróval több, mint a 2018-ban elnyert hozzájárulás.

A Szent István Egyetem a jelentős támogatási összeg mellett, a legjobb mobilitási számot is magáénak tudhatja: összesen 203 fő képviseltetheti magát az egyes szakmai, tudásszerző fórumokon. Ez a szám a többi intézmény résztvevői számához képest kimagasló. A két elismerő pozíció megszerzése egyedülálló az intézmény mobilitási pályázatainak történetében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online