Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi feltette a kezét a megállító-táblás szóváltásban

2019-06-02 14:35:08

Az MSZP gödöllői önkormányzati képviselője, Kovács Barnabás a várost irányító grémium április végi ülésén, az egyebek napirendben arról kérdezte Gémesi Györgyöt, hogy az otóberben esedékes önkormányzati választásra lesznek-e kirakva megállító-táblák, amikre az induló jelöltek kulturált módon kirakhatják a plakátjaikat. Olyanok, amilyenek az előző önkormányzati választásokon is voltak, ezzel megelőzve a vadplakátolást.
A polgármester úr hivatalos válasza az volt, hogy nem, nem lesznek ilyen táblák. Gémesi hozzátette még, hogy „…egyébként a villanyoszlopokon ingyenesen el lehet helyezni plakátokat a választási időszakban, tehát azok ingyenes helyek.”

Kovács Barnabást nem hagyta nyugodni a kérdés, ezért május 30-án ismét előhozakodott a témával, és a következő gondolatokat osztotta meg:
- A polgármester úr információi elavultak. Megváltozott a választási rendről szóló jogszabály, több helyen. Például, megszüntette a kampányolás lehetőségét a „közforgalom előtt megnyitott magánterületen. (TESCO parkoló és társai). Ugyanígy megszüntette a villanyoszlopokra történő szabadplakátolás lehetőségét. Az ELMŰ-nek pedig az a hivatalosan közzétett álláspontja, hogy műszaki és biztonsági okok miatt nem engedélyezi plakátok elhelyezését az oszlopokra – ecsetelte a helyzetet az MSZP-s városatya.
- És, mielőtt azzal jönnél, hogy Gödöllőn most is egy csomó kampányplakát volt elhelyezve a villanyoszlopokon, szeretném leszögezni, hogy azok is mind szabályellenesen vannak kirakva. Az, persze, egy másik kérdés, hogy megnézném azt az ELMŰ-s osztályvezetőt, aki büntetést merészelne kiszabni a plakátokat kirakó szervezetre.
Ha nem lesznek kirakva az önkormányzati választásra a megállító-táblák, akkor azok környezetvédelmileg aggályos, sérti a jelöltek szempontjából a tájékoztatáshoz, a választók szempontjából a tájékozódáshoz való jogot. És mivel a jelenlegi plakáthelyek nem elegendőek az ősszel induló több mint hatvan jelöltnek, sérti az esélyegyenlőséget is – folytatta mondandóját Kovács Barnabás, aminek végén bejelentette: ha legkésőbb a következő testületi ülésig vagy a testületi ülésen nem ad a polgármester arról tájékoztatást, hogy felülvizsgálták az eddig álláspontot, és a megállító-táblák ki lesznek rakva az önkormányzati kampány idejére, akkor az ügyben bírósághoz, az illetékes hivatalokhoz és az Egyenlő Elbánás hatósághoz fog fordulni.

Gémesi György nem vette fel a kesztyűt, nem vitatkozott, hanem – mindkét kezét megadólag felemelve – megnyugtatta képviselőtársát, hogy lesznek ősszel megállító-táblák a település frekventáltabb pontjain, amire minden jelölőszervezetet ingyen kirakhatja a plakátjait.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online