Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magát okolhatja a gödöllői tizenegy, hogy elpackázta a bajnokverést

2019-05-18 19:52:42

Ritkán fordul elő, hogy egy fordulóban az adott bajnokság legjobb négy csapata egymás ellen lép pályára. Nos, a Pest megyei elit-pontvadászatban ez most megtörtént, miután – a 3-2-re végződött Nagykáta (4.) vs. Törtel (3.) derbi mellett – a második helyen álló Gödöllő a már bajnokként a Táncsics Mihály úti sportcentrumba érkezett Dabas-Gyónt fogadta.
A vendégek számára presztízsen kívül más tétje nem nagyon volt az összecsapásnak, a hazai alakulat viszont pont vagy pontok szerzésével újabb fontos lépést tehetett volna dobogós pozíciója megtartásáért.

Szűk tíz perc kellett ahhoz, hogy a mezőnyben zajló küzdelmes tapogatózást a hazai védelem bal oldalának tétovázását kihasználó vendégek gólja megtörje. Jót tett a találkozó iramának, hogy a vendéglátók nem sokáig sopánkodtak a bekapott találaton, hanem nagyobb sebességre kapcsolva, megkísérelték az egyenlítést. Ez a 23. percben, egy bal oldali szöglet után jött össze, amikor a bőrgolyó a dabasi védő lábáról a magasba emelkedett, majd a nyújtózkodó kapus mögött a hálóba hullott. Érdekességként említhető, hogy a csoportbajnok egy szót sem szólhatott volna, ha 27 perc után 4-1-es gödöllői vezetés állt volna az eredményjelzőn, mivel Pozder Nenad fehérben játszó együttesének tagjai ez idő alatt három ziccert puskáztak el.
Az esetleges hazai előny helyett a 43. percben ismét hátrányba került a GSK tizenegye, méghozzá úgy, hogy a védő kezelte le a vizitálók csatárának a labdát, aki néhány lépésről nem hibázott.


A fordulás után jobbára a dabasiak akarata érvényesült, ám enyhe fölényük ellenére a házigazdáknak is volt lehetőségük az egyenlítésre. A védelmek és a mindkét oldalon egy-egy bravúrt jegyző hálóőrök jó ideig meggátolták az újabb találatot. Az átmeneti gólcsendet végül a látogatók számolták fel, akik a 84. percben egy látványos ballábas lövésből bebiztosították sikerüket.

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 28. forduló:
Gödöllői SK – Dabas-Gyón FC 1-3
(1-2)
A Gödöllői SK csapata 48 ponttal, 41-26-os gólkülönbséggel a tabella 3. helyét foglalja el. Gödöllői gól: Nagy Dániel (öngól). Következik: VS Dunakeszi – Gödöllői SK május 25., szombat 17 óra.



To
vábbi, gödöllői érdekeltségű mérkőzések:


Pest megyei III. osztályú bajnokság, Keleti-csoport, 28. forduló:
Gödöllői EAC-SZIE – Pilisi LK II. 0-3
(0-3)
A GEAC együttese 24 ponttal, 52-101-es gólkülönbséggel a csoport tabellájának 12. helyezettje.

Pest megyei IV. osztályú bajnokság, Keleti-csoport, 22. forduló:
SK Tóalmás II. – Gödöllői SK II.-Szada 5-2
(2-0)
Gödöllői gólszerzők: Kovács Miklós, Dékány Balázs.
A GSK II. csapata 41 ponttal, 64-23-as gólkülönbséggel az 1. helyen végzett a csoportban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online