Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi alapján válasszunk ágyazható kanapét mindennapi alvásra?

2019-05-18 11:38:06

Ha a konyha a ház lelke, akkor a nappalié pedig a kanapé. Hiszen itt pihenünk meg elsőként egy fárasztó nap után, itt bújunk össze egy romantikus film alatt, és a kanapén ülve esik legjobban egy hétvégi társasjáték parti. Tehát nem véletlen, hogy amikor kanapé vásárlásán gondolkodunk, akkor meglehetősen sok szempontot figyelembe véve mérlegelünk, hogy biztosan jól döntsünk. Lássuk, hogy melyek is ezek.

Első lépésként vegyük jól szemügyre azt a helyet, ahova az új bútordarabot szánjuk, és gondolkozzunk el az alábbiakon:
• Mekkora az a hely, ahová a kanapét el szeretnénk helyezni? Lehetőleg pontos adatokkal induljunk útnak, vagyis mérjük le!
• Méretét tekintve kicsi vagy nagy legyen? Mekkora fér oda, és mi a praktikus a használat szempontjából?
• Mekkora család fogja használni? Hány főt kell napi rendszerességgel leültetnünk?
• Milyen szín harmonizál a nappali többi elemével? Nem jó, ha nagyon elüt színben és stílusban a többi bútortól.
• Milyen funkciót fog betölteni? Állandó alvásra szánjuk vagy inkább vendégágyként üzemel majd?
• Az előbbi kérdés függvényében a huzat sem mindegy, hogy milyen lesz.

Az, hogy mekkora lakásban lakunk, már nagyban behatárolja a lehetőségeinket a lakóterünk kialakítása szempontjából. Ha nincs lehetőségünk külön, elszeparált hálótér kialakítására, mert mondjuk egyszobás lakásban lakunk, vagy éppen nagy a család, így a nappaliban kell megoldanunk az alvást, akkor nem is tehetünk jobbat, mint hogy egy ágyazható kanapét választunk a mindennapos alvásra.

Az, hogy hány fő fogja használni a kanapét, nagyban befolyásolja annak méretét. Ha csak magunk vagyunk, akkor nem is kell nagyobb megoldásban gondolkodnunk, mint egy kétszemélyes kanapé. Ha ennél kicsit több ember szeretné használni a kanapét, akkor érdemesebb sarokülőben gondolkodni, vagy egy több darabos ülőgarnitúrában.


Az, hogy ez a kanapé milyen színű lesz, azt megint nagyban befolyásolja a mindennapi használat. Gyermekek és házikedvencek hiányában bátran alkalmazhatunk világos színeket, vagy ha mégis lenne néhány apró, csokis mancs a kanapé közelében, akkor minden esetben érdemes műbőr huzatot választani, amit könnyű letörölni, ha esetleg baleset éri.
Ha állandó alvásra is szánjuk a kanapét, akkor praktikusabb a szövet borítás, mivel az melegebb, mint a textilbőr, de sokkal jobban is kell rá vigyázni, mivel jóval nehezebb kiszedni belőlük az esetleges foltokat.

Tartós alvás tekintetében egészségesebb a kihajtható, kinyitható kanapé, szemben a kihúzhatóakkal. Ez azért lehetséges, mivel az állandó alvásra szánt kanapékat sokkal könnyebb kinyitni, és nem mellesleg gerinckímélőbb módon vannak kialakítva, ellenben a kihúzható darabokkal. Egy személy ilyenkor átlagosan egy 80x200 centiméteres felületen hajtja álomra a fejét, így nem okoz egészségügyi problémát, azaz derékfájást, ha huzamosabb ideig használjuk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online